`Geen stoere mensen die zichzelf op de borst kloppen`

Foto: Harm Brand

Onderstaand een column van Theo Segers als burgemeester van Staphorst, getiteld: ‘Gedecoreerden’. Deze column verschijnt op de gemeentepagina in ‘De Staphorster’ en hier op Staphorst Nieuws:

“De dag voor de verjaardag van onze koning, op 26 april 2018, ontvingen vier inwoners van onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding. Een feestelijke gebeurtenis. Heel onverwacht werden Hendrik Korterink, Berend Paarhuis, Gerrit Stegeman en Nanny Zwolle in het zonnetje gezet. Erkenning en dank voor het belangeloos klaar staan voor de samenleving. Tijdens de aubades in Rouveen en Staphorst is er aandacht aan besteed.

Op Koningsdag heb ik alle gedecoreerden van door de jaren heen voor het eerst uitgenodigd in het gemeentehuis. Een feestelijke gebeurtenis, met een hapje en drankje. Het bleken geen stoere mensen die zichzelf op de borst kloppen, maar bescheiden inwoners die al die aandacht eigenlijk een beetje overdreven vonden. Toch ben ik fier op deze mensen. Zij betekenen veel voor de gemeenschap en zijn met het ontvangen van de onderscheiding niet gestopt zich in te zetten.

Kent u iemand in uw omgeving die volgens u in aanmerking moet komen voor een lintje op 26 april 2019? Meldt u zich dan bij de gemeente”.

Lees ook:

Dossier: Onderscheidingen