Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Onderscheiding Commissaris der Koningin Overijssel mr.J.Niers op 23-04-1986
Foto: J.M.A.C. Peters

U kent vast wel een inwoner van onze gemeente die zich bijzonder inzet voor de samenleving. Dan wijzen wij u graag op de mogelijkheid hem/haar voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Wanneer krijg je een Koninklijke onderscheiding?
Een Koninklijke onderscheiding is een waardering voor bijzondere verdiensten voor de samenleving. Bijvoorbeeld als iemand naast een gewone baan gedurende langere tijd veel vrijwilligerswerk doet bij verenigingen, instellingen of kerken. Maar ook iemand die in zijn werk bijzondere prestaties levert, kan voor een Koninklijke onderscheiding voorgedragen worden. Deze prestaties moeten dan echt uitgaan boven wat normaal gesproken van iemand in de betreffende functie verwacht mag worden. Daarnaast moeten deze prestaties een duidelijke maatschappelijke uitstraling hebben.

Hoe vraag ik een Koninklijke onderscheiding aan?
Als u iemand kent die volgens u voor een lintje in aanmerking komt, neemt u dan contact op met het bestuurssecretariaat. Daar kunt u verdere informatie krijgen over de mogelijkheden en de procedure. Houdt u er rekening mee dat de behandeling van een aanvraag voor de zogenaamde lintjesregen 2016 circa 11 maanden in beslag neemt. Als u iemand voor de Algemene Gelegenheid wilt voordragen, verzoeken wij u zo spoedig mogelijk, maar vóór 15 mei 2015 telefonisch contact op te nemen met het bestuurssecretariaat: telefoonnummer (0522) 467403.

Dossier: Onderscheidingen