Burgemeester Theo Segers zit duizend dagen in het ambt

Foto: Harm Brand

Onderstaand een geschreven column van de zittende burgemeester van Staphorst Theo Segers over het getal 1.000 (zegge duizend):

Duizend. Een belangrijk getal, juist in deze dagen. Nu we de vrijheid vieren en stilstaan bij de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse rijk werd ook wel het 1.000 jarig rijk genoemd. Heerschappij over de wereld, een wereldrijk. Het is er niet van gekomen. Wel pijn, verdriet en heel veel slachtoffers. We herdenken en gedenken.

Duizend, een bijzonder getal. Precies 1.000 dagen ben ik uw burgemeester. Vanaf 7 september 2015 ben ik burgemeester van Staphorst. Wat gaat de tijd snel. Duizend dagen mag ik dit ambt vervullen en ik doe het met veel vreugde. (Redactie: Bij meer dan honderd berichten op deze site speelt de burgemeester een rol)

Het ambt kent vele rollen: bestuurder, boegbeeld, beslisser, betrokkene en burgervader. Dank u voor de vele hartelijke woorden, de kaarten op mijn verjaardag, de goede gesprekken, de attenties, de brieven, mails en apps. Wij – mijn vrouw en ik – voelen ons thuis. Natuurlijk zijn er ook minder mooie kanten aan het ambt, maar daar schrijf ik een andere keer misschien over.

“Wat is nu het mooist aan het ambt van burgemeester?”, vragen kinderen als ik een gastles geef. Dat is niet zo makkelijk te zeggen. Heel mooi zijn de gesprekken met u, op verschillende plaatsen en op verschillende momenten. Bij blijde gebeurtenissen, maar ook als er verdriet is. Staphorst is echt een bijzondere gemeente om burgemeester te zijn. Ik hoop dat er nog vele dagen volgen. Tot ziens, of tot spreeks!

Lees ook:

Reacties

article
29640
Burgemeester duizend dagen in het ambt
Onderstaand een geschreven column van de zittende burgemeester van Staphorst Theo Segers over het getal
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/29640/burgemeester-theo-segers-zit-duizend-dagen-ambt/
2018-05-01T11:16:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/04/27170539/DSCN9922.jpg
burgemeester, column
Gemeente