`Heeft nu de burgemeester invloed of de gemeenteraad?`

Foto: Harm Brand

Een bijzondere vraag in een column die de burgemeester zelf schrijft: Heeft nu de burgemeester invloed of de gemeenteraad? Wie wint dat? In alle bescheidenheid moet ik natuurlijk als antwoord geven: de gemeenteraad.

De leden van de raad hebben zeer veel invloed en zijn het hoogste orgaan in de gemeente. Dat is echt zo! Op dit moment zijn de leden van de raad druk doende met het smeden van een nieuw programma en het vormen van een nieuw college. Spannende tijden en ook hierbij geldt, een broedende kip (vergeef me de beeldspraak) mag je niet storen! Meer kan ik er dus niet over zeggen. Ik heb geen invloed.

Enkele weken geleden schreef ik over onze supermarkten en Oost Europa. Dit naar aanleiding van de heropening van de supermarkt op de plaats van het oude gemeentehuis (ik mag geen reclame maken). De kern was: we kunnen in Staphorst fier zijn op dit winkelbestand. Of ik nu invloed heb gehad of niet, nog twee gerenommeerde supermarkten in ons dorp zijn geheel vernieuwd en heropend. Opnieuw aanwinsten voor het dorp. Dank ondernemers!

Dus als ik dan toch een klein beetje invloed heb, wens ik het volgende: een mooie opkomst bij de viering van Koningsdag en bij de plechtigheid van 4 mei. U bent wel van harte welkom. Eens kijken of ik een beetje invloed heb…

Lees ook: