Column van Burgemeester Theo Segers: `Donkere dagen`

Fietsverlichtingscampagne op 28 november 2016
Foto: Gemeente Staphorst

“Enkele weken geleden nodigden mijn vrouw en ik onze familie uit om ons nieuwe huis en de prachtige omgeving te bekijken”, meldt burgemeester Segers in zijn column.

‘Housewarming’ wordt dat genoemd. Meteen een mooi  moment om de familiebanden nog meer aan te halen, maar om ook te vertellen over de gemeente Staphorst en de omgeving van IJhorst. Fier zijn we.

Diezelfde avond appte een neef terug: “Hebben jullie als gemeente jullie inwoners een hesje gegeven?” Het was hen op de terugweg opgevallen dat langs de Gemeenteweg en Oude Rijksweg veel wandelaars, sporters, ‘hondenuitlaters’ en fietsers voorzien waren van een veiligheidshesje. Ik heb hem geruststellend geantwoord: “Nee geen opdracht van mij of de gemeente. Dat doen we hier zo; dat is de eigen kracht van de inwoners’. Goed he?”

Prachtig om te zien. Ook mij valt het steeds op. Dit is bijzonder. Verlichte mensen in het donker (daar zou je een hele lange column over kunnen schrijven). Blijf dat doen. Zorg voor uw eigen veiligheid. Vergeet dan ook niet in ‘deze donkere dagen’ de fietsverlichting niet. En nu ik het er toch over heb: vergeet ook niet ramen en deuren goed te sluiten.

Lees ook: