Kinderburgemeesters op bezoek bij burgemeester Segers

Foto: Gemeente Staphorst

David Lassche en Rhodé Kin werden afgelopen zomer benoemd als kinderburgemeester van het Huttendorp in Rouveen en Staphorst. Maar daar bleef het niet bij. Op persoonlijke uitnodiging van burgemeester Segers mochten zij maandag 29 oktober een middag meelopen met de burgemeester.

Na een gezamenlijke lunch in de kantine van het gemeentehuis, schoven David en Rhodé aan bij alle overleggen van de burgemeester. Want hoe ziet een gemiddelde dag van een burgemeester er nu eigenlijk uit? Na het overleg met de politie, kregen zij een rondleiding door het gemeentehuis en werden zij door medewerkers ontvangen als ware kinderburgemeesters. De middag werd afgesloten met een overleg bij de brandweer en gemeentewerf.

Burgemeester Segers: “Het is mooi om op deze manier kinderen al vroeg te betrekken bij de gemeente en alles wat daarbij komt kijken. David en Rhodé hebben in de overleggen goed meegedacht vanuit hun rol als kinderburgemeester”. David bedankte de burgemeester voor de leuke en leerzame middag. Ook Rhodé vond het een geweldige ervaring en gaf aan dat ze heeft genoten van de middag.

Lees ook:

Dossier: Huttendorpen