Burgemeester: `Haarlem, Breda, Dordrecht en Staphorst`

Foto: Bert Krale

Hebben deze plaatsen wat met elkaar te maken? Ja en nee. Verwacht nu geen lesje topografie, met alle routesystemen is dat niet meer nodig. Wat is de relatie dan wel?.

Column van burgemeester Theo Segers van Staphorst

Haarlem was in het nieuws. En zeker niet positief. Het gemeentehuis zwaar bewaakt, de burgemeester ondergedoken en strenge politiebewaking. Geen stijl! Dat in Nederland. Al eerder schreef ik over bedreigingen richting hulpverleners en bestuurders. Staphorst is gelukkig Haarlem niet. De regel blijft: emotie mag, agressie niet.

Heeft u de beelden gezien van zogenaamde voetbalsupporters in Breda die aanhangers van de club uit Tilburg te lijf gingen en de agressie botvierden op de politie? Onacceptabel! Neem dan Staphorst, onlangs nog een topduel tegen PEC Zwolle in een prima sfeer. Zo moet het.

En Dordrecht dan? Een stad waarvan sommige mensen zeggen: ‘hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.’ Het is 400 jaar geleden dat in deze stad de belangrijkste Nationale Synode uit de Nederlandsche kerkgeschiedenis plaatsvond. Deze synode nam het initiatief voor het opstellen van de Dordtse Leerregels. Een belijdenisgeschrift nog geldig voor veel kerken in Staphorst. Ter  gelegenheid daarvan is er op 5 november een concert in De Levensbron in Rouveen. U bent van harte welkom.

Moraal van het verhaal: geef mij Staphorst maar!

Lees ook:

https://twitter.com/lammy10/status/1052304141941395456

Reacties

article
33983
Burgemeester: `Haarlem, Breda, Dordrecht`
Hebben deze plaatsen wat met elkaar te maken? Ja en nee. Verwacht nu geen lesje
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/33983/burgemeester-haarlem-breda-dordrecht-en-staphorst/
2018-10-30T13:57:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/10/30133113/vvstaphorst-tegen-peczwolle-bert-krale.jpg
breda, burgemeester, column, dordrecht, haarlem, vvstaphorst, zwolle
Gemeente