Afsluiting Avondwandelen 2018 met muziek van Margriet

De avondwandelvierdaagse in  Staphorst is na vijf dagen weer voorbij. Met deze keer een mooie fotoserie van hobbyfotograaf Johan van den Berge. Onderstaande video is van Harm Brand (zie foto 2 om deze te zien).

De hele week was het droog weer. De eerste twee dagen was het warm, maar een licht briesje zorgde voor verkoeling. De derde dag was het wat koeler en gingen de jassen aan. De vierde en de vijfde dag was het een tikkeltje warmer. Prima wandelweer.

Dit jaar waren er 1458 betalende deelnemers. Dat zijn 43 deelnemers meer dan in 2017. Donderdag was de stand nog 1375. Op de laatste dag nog 83 extra lopers. De ambitieuze doelstelling was 1500 deelnemers. De volgende wandeltocht van de stichting is de Nazomertocht in september.

Murmurering

Toch verliep niet alles vlekkeloos deze laatste dag.  Enkele musici van het plaatselijke de Christelijke Muziekvereniging ‘Prinses Margriet’ de verzuchting dat de kinderen wel erg dicht tegen de spelende muzikanten aanstonden. In een andere gemeente waar ze ook optreden is veel meer orde.

Ook de optocht was wat rommelig. De vaandeldraagsters liepen voorop, maar deze liepen te ver voor de muziek uit. Daartussen liepen ook kinderen, soms zelfs tussen de dirigent en de muzikanten. Bij het eindpunt op het Noorderslag vormde het muziekkorps een erehaag, maar niemand liep erdoor.

De leider stelde nog het uitvoeren van een speciale manoeuvre voor, maar het publiek verliep intussen. Na het nuttigen van een versnapering in het gebouw van/voor de voetbalclub marcheerde het korps terug naar het vertrekpunt bij het gemeentehuis.

Geschiedenis

In september 2014 hield de stichting een unieke Diekloop vanaf de Lichtmis naar Halfweg en eventueel weer terug. Deze was er in een lengte van 15 (enkele reis) en 30 kilometer (retour).  Toen is het maximum aantal deelnemers gesteld op 1000.

Deze tocht werd ook gelopen door veel mensen van buiten de gemeente. Aan de avondvierdaagse in 2014 namen toen ruim 900 mensen deel, waaronder ook veel kinderen. Sindsdien kent het aantal deelnemers aan de avondvierdaagse een gestage opmars. Het 15e jaar 1500+?

Lees ook:

Dossier: