Massaal meemarcheren achter muziek van Margriet

Terwijl binnen de medailles aan de laaste wandelaars uitgereikt werden, stelde het plaatselijke muziekkorps zich op voor het afsluitende defile van de dertiende Avondwandelvierdaagse in Staphorst.

De dirigent gaf straffe commando’s om de marsorde goed voor te bereiden. Tevens gaf hij instructies aangaande de te spelen muziekstukken. Op hun standplaats werden ook diverse marsnummers gespeeld, onder andere `Gonna Fly Now`.

Ondertussen dromden de mensen samen rond het gemeentehuis en op het marktplein. Na een sein van de organisatie zette het korps zich in beweging. Voorop liepen twee jongedames als vaandeldraagsters met een vlag van de Stichting Wandel Organisatie Staphorst (SWOS). Daarna zette de massa zich in beweging. Diverse kinderen liepen rond de marcherende speellieden.

De stoet ging wel langs de Berghorst, maar niet over het wandelpad erachter, zoals in de routebeschrijving vermeld. Een op de fiets wachtende toeschouwer leek dat ook erg onwaarschijnlijk:  ‘Dat past er toch nooit over?’. Er kwamen diverse buurtbewoners op de muziek af.

Het eindpunt van dit defile was bij sportterrein het Noorderslag, waar ook de start van de laatste avondwandeltocht was.

Lees ook:

Dossier: