Wandelaars vierdaagse trekken binnendoor de Berghorst

Het was een geweldige drukte op de eerste dag van de wandelvierdaagse bij de sporthal in Staphorst. De kaarten voor de afstand van 5 kilometer raakten allemaal op. De voorzichtigste schatters gaven een aantal op van 950 deelnemers.

Vanaf de sporthal ging de route door Zuid tot aan de van Andelweg-Achthoevenweg. Daar splitste de route voor 5 en 10 kilometer. De 10 kilometer-route liep langs de Gorterlaan over industrieterrein De Esch en takte even verder weer aan bij de Patrijs.

De route liep daarna via de Muldersweg, ter hoogte van de Binnenweg stak de burgemeester vanuit de tuin bij zijn woning vele deelnemers een hart onder de riem. Hij ziet er naar uit om de deelnemers vrijdag in het gemeentehuis te verwelkomen. Vandaag is hij overigens ook voor het eerst op kraamvisite geweest in Staphorst.

Langs de route waren er hier en daar nog meer toeschouwers. Sommigen gingen er echt voor zitten. Buiten bij de gymzaal aan de Van der Walstraat was voor de deelnemers een versnapering van Bakkerij Slager te verkrijgen.

Vandaag is de te lopen route nog iets aangepast. Een rondje om de kinderboerderij Samenzo was oorspronkelijk niet opgenomen. De looproute door de Berghorst liep nu van de achteringang door het gebouw heen naar de hoofdingang.

Langs de route door de Berghorst lieten vele bewoners de lange stoet aan het oog voorbijgaan. Ook achter diverse ramen zaten vooral dames op leeftijd, en een enkele heer de wandelaars te bekijken. De locatieleider stond buiten pennen en ballonnen uit te delen.

Op het pleintje voor de Berghorst was ook wat te drinken. Vervolgens was de Boslaan opgenomen tot langs het Koetshuus, richting rotonde. Vandaar ging het langs de Bergerslag weer richting het startpunt, de sporthal aan de Hoogeweg.

Lees ook:

Dossier: