Zonnige avondwandeling, meer dan duizend op de been

De route van de vijfde en laatste avond van de Wandelvierdaagse liep weer door Staphorst. Vanavond werd er één afstand gelopen van zes kilometer. Een fotoserie en twee video’s, de eerste is vanaf de sporthal naar de voetbal. De tweede met muziek van Margriet weer terug langs de Berghorst.

Onderstaand de link naar foto’s van vorig jaar (2015) op de Kerklaan. De tweede is van de eerste avond in Staphorst van dit jaar (2016). De derde van een winterwandeltocht tussen beide in. Alle drie aanbevolen om eens terug te blikken, maar eerst opnieuw een verslag en een filmpje van bestuurslid Arie Kisteman:

“Mensen, mensen, wat een groot feest vanavond. Ik heb nog niet eerder zo’n grote groep wandelaars gezien bij onze sporthal, het was echt genieten. Enne… ook deze avond hebben we nog weer een 50-tal nieuwe deelnemers mogen inschrijven. Grandioos! Misschien, heel misschien, als we alle inschrijvingen nog eens tellen, dan doet deze A4D niet onder voor onze jubileumtocht De Diekloop, zeg maar voor ’t gemak een kleine 1000 deelnemers.

Beste wandelaars v/m, heel, heel hartelijk dank voor jullie deelname, daardoor is het een geweldig succes geworden. Natuurlijk moeten wij onze vrijwilligers niet vergeten, wat zijn wij zonder hen? Niets, maar dan ook niets!  Heren en dames vrijwilligers; geweldig bedankt namens S.W.O.S. en ik mag denk ik wel zeggen ook van onze deelnemers een hartelijk dank aan jullie allemaal!  Wij van S.W.O.S. zijn zeer trots op dit ongekende resultaat! Nogmaals milion thanks!

Zo prachtig mooi, van piep-jong tot op gevorderde leeftijd (zeg maar in die categorie waarin schrijver van dit stukkie ook valt) waren aan het wandelen, en je wilt niet weten wat ik zoal onderweg aan praat opvang, kan er wel een boek over schrijven! Ook deze dag heb ik natuurlijk wel weer het een en ander meegemaakt, zal dat hieronder beknopt proberen te beschrijven.

Ik was altijd van mening dat bij een tweeling beide borelingen van hetzelfde geslacht zijn, zie ik vanavond zo’n “transportwagen” met daarin een meisje en een jongen. Vraag ik de moeder “dat is toch geen tweeling?” Maar zeker, het is een tweeling! En in dit geval een twee-eiige tweeling en dan kan het dus een meisje en een jongen zijn. Tjonge, ik heb dan wel geen huiswerk meegenomen naar de A4D maar heb wel weer iets mogen leren!

Ik volg de route altijd en zo ook vanavond. Kom ik door de Kerklaan zit er een mevrouw met een stoot familie in de tuin mensen te kijken. Het mooie is dat mevrouw een mandje met mini marsjes enz. op schoot heeft en daarvan gul aan het uitdelen is. Ik er natuurlijk als de pinken bij (helaas mocht ik er maar eentje hebben). Ik weet niet meer precies hoe het gesprek verliep maar op een geven moment zegt mevrouw dat de Bolle bij haar vet is! Prachtig, dan kunnen we het er van nemen toch? dus ik allemaal wandelaars naar de tuin in halen om mee te genieten, zeg maar een Boni in het klein! Oei, mooi fout: mevrouw geeft aan dat de Bolle morgen wordt geslacht! Ha, ha, ha! Ja, het is een dame op leeftijd…. maar ze had me daar toch mooi te pakken.

Bij de rotonde zitten een viertal dames te genieten en wachten op de wandelaars. Mensen, ik heb het genoegen deze dames een beetje te kennen, het zijn gigantische kwebbellaars. Dus ik mijn camera in actie gezet en vraag de dames wat te vertellen… wat denk je? het blijft stil aan de overkant. Uiteindelijk is er wel wat praat uit de dames gekomen.

Lees ook:

Dossier: