Impressie winteravondwandeling met 400 wandelaars

Foto: HHK Staphorst

Zo’n 400 wandelaars, van klein tot groot, hebben maandagavond deelgenomen aan de winteravondwandeling (Eerder stond hier een link naar de foto’s op hhkstaphorst.nl).

Elke deelnemer kreeg bij de start een veiligheidshesje en een zaklampje met daarop het logo van “De leerkamer”. De weersomstandigheden waren herfstachtig (regen en wind). Pas na achten werd het droog. Toch zat de stemming er goed in, iedereen zag er bij de pauzeplaatsen immers nat en verregend uit?

De route liep via de tunnel naar de eerste stopplaats bij de familie Spiker aan de Klaas Kloosterweg. Vele mensen vonden het boeiend om van bovenaf de melkcarrousel in gebruik te zien. In de kalverschuur werd voor de inwendige mens gezorgd door middel van chocolademelk en diverse soorten koek/cake.

De route ging via het Geerligsland weer richting de bebouwde kom. Op dit gedeelte moest je de wind trotseren om (voor je gevoel) niet in de sloot te belanden. Ondertussen kon je nadenken over de vraag naar welke familie het Geerligsland is vernoemd.

Via een (voor de gelegenheid verlicht) paadje voor het huis van de familie Harke langs kwam je bij de tweede stopplaats in de schuur van de familie Kuiper. Hier kon je een glaasje fris krijgen en een warme kroket of frikandel. De meeste mensen maakten gebruik van de klaargezette tuinstoelen om even bij te komen en gezellig bij te praten.

Via de diek en opnieuw de tunnel kwam er bij de leerkamer een einde aan de 6 km lange wandeling. Een aantal sportieve doorzetters had er toen zelfs 11 km op zitten, omdat de langste route nog een lus maakte via Kerkenland en Rechterensweg. Onder het genot van een drankje en een oliebol vulden vele mensen toen nog de antwoorden in op hun verregende blad.

Lees ook:

article
8828
Impressie winteravondwandeling
Zo’n 400 wandelaars, van klein tot groot, hebben maandagavond deelgenomen aan de winteravondwandeling (Eerder stond
https://staphorst.nieuws.nl/sport/8828/impressie-winteravondwandeling-400-wandelaars/
2015-12-23T12:25:17+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/12/22112517/avondwandeling-hhk-img_0583.png
hhkstaphorst
Sport