Wandelaars over en onder snelweg naar gemeentehuis

Vandaag de vijfde en laatste dag van de wandelvierdaagse. Het duurt vijf dagen om de deelnemers een reservedag te geven, om zodoende gemakkelijker aan vier wandeldagen te komen. De route liep door een ander deel van Staphorst.

Vanaf de start ging het langs het rioolgemaal via de Viaductweg over de A28 richting d’ Olde Dijk. Via de Heidehoogtenweg over het terrein van kwekerij Plantium. Via Jan Arendsland en Schuthekkeweg door de tunnel onder de snelweg door.

Aan de Museumsteeg was het rustpunt. Supermarkt Boni zorgde voor een versnapering in de vorm van een appel en een pakje drinken. Via de Markt, over het pad langs de begraafplaats ging het daarna naar het gemeentehuis.

In het ‘Huis van de Gemeente’ werden de wandelaars welkom geheten door het College van Burgemeester en Wethouders. In de patio werden de medailles uitgereikt. Gemeentebode Jenny Dunnink zorgde voor een vlotte doorstroming van het publiek.

Buiten stelde de plaatselijke Christelijke Muziekvereninging “Prinses Margriet” zich ondertussen op voor het afsluitende defile richting het startpunt, het Noorderslag.

Lees ook:

Dossier: