Slinger wandelaars over Seringenhof in Rouveen

Het was bewolkt en warm tijdens de tweede dag van de wandelvierdaagse in Rouveen. De teller ging deze avond over de 1000 deelnemers. Vanaf de start ging de tocht langs de gloednieuwe Seringenhof. Hier wordt nog volop gebouwd, maar er wordt ondertussen ook al hier en daar gewoond.

Toen een stuk langs de Diek. De tien kilometer route maakte een lus vanaf de Kruumteweg richting Dekkersland, en via de Oude Rijksweg weer richting het centrum. Er was vrij veel agrarisch verkeer in het veld, wat zich behoedzaam langs de vele wandelaars manoevreerde. Soms werd er even geclaxonneerd.

Bij de tussenstop bij Bakkerij Ubak ontstond een lange file. Er werd hier een daar een beetje gemopperd omdat hier slechts één kaartjesknipper actief was. De eigenlijke bottleneck waren warenschijnlijk de watertaps. Die stroomden bijna constant voor de vele dorstige kelen. Het koele water werd gewaardeerd.

De tweede helft van de route liep door de oude(re) nieuwbouw van Rouveen. Van de diverse speelplaatsen werd flink gebruik gemaakt. In het park langs de oude begraafplaats aan de Meidoornlaan lagen twee fotografen ‘op de loer’: Arie Kisteman (236 foto’s) en ook Geert Kleis (217 foto’s).

Het ruime dorpspark met een grote speelplaats vormde voor velen de laatste tussenstop. Daarna ging het via de Beukenlaan weer richting de Korte Kerkweg.

Lees ook:

Dossier: