Recorddeelname aan zonovergoten wandeltocht IJhorst

De zon scheen uitbundig en het was zomers warm. Er deden maar liefst 1240 mensen mee aan deze tocht door een prachtige omgeving.

Zoals elk jaar in IJhorst waren er enkele steggeltjes in de route om daarmee gemakkelijk over de afrasteringsdraden te klimmen. Daar onstonden kleine wachtrijen. Diverse deelnemers vonden dat te lang duren en kropen zelf onder het draad door of stapten er op een andere manier overheen.

Het hek van de akker langs de Heerenweg stond open, velen glipten daardoor om vervolgens richting het grensriviertje De Reest te lopen. De tien kilometer route maakte een lus naar de overkant van de Reest een klein stukje door de provincie Drenthe. Tegen het einde van de route kwamen de beide routes weer bij elkaar.

Arie Kisteman, de (pro)motor van de Stichting Wandel Organisatie Staphorst heeft ook een fotoserie van 68 foto’s. Ook Geert Kleis heeft een serie van 200 foto’s. Aan het begin van de avond werden vele wandelaars opgeschrikt door een ongeluk met een motorrijder, en de daarop volgende sirenes.

Lees ook:

Dossier: