112

Auto botst achterop stilstaande motorrijder in IJhorst

Net voor de kruising van de Heerenweg met de Bakkerslaan in IJhorst is in de vroege avond een ongeluk gebeurd. Een motorrijder stond op de Heerenweg in de richting van IJhorst te wachten op verkeer van rechts vanuit de Bakkerslaan (de grijze auto), toen hij plotseling van achteren werd aangereden door een rode bestelauto.

De bestuurder hiervan had een oogwenk opzij geblikt naar vele auto’s op de gelegenheidsparkeerplaats in het weiland voor de wandelvierdaagse. Daardoor merkte hij de stilstaande motor voor hem niet tijdig op. De man in de grijze auto heeft het zien gebeuren. In gebrekkig Engels kwamen we wat van de toedracht te weten. ‘Jonge, jonge’ in nog gebrekkiger Nederlands. Hij kende overigens ook enkele woorden Fries.

Verkeersregelaar Egbert Haasjes stond er vlakbij, met de rug ernaar toe. Hij hoorde een klap en toen hij omkeek zag hij de motorrijder liggen. Deze kwam zelf in beweging en zat later enige tijd met een van pijn vertrokken gelaat tegen een boom. Laarzen gingen uit en de helm af. Vroege wandelaars werden opgeschrikt door gejoel van sirenes.

De man uit de bestelauto bood de helpende hand, ook toen de ambulancebroeders zich over het slachtoffer ontfermden. Die werd behoedzaam op een brancard gelegd en de ambulance ingeschoven. De ziekenwagen bleef geruime tijd staan, maar vertrok toen toch met een kalme gang naar het hospitaal in Zwolle. Enkele kinderen uit de buurt kwamen nieuwsgierig op het gebeuren af.

Lees ook: