Kuieren vanuit IJhorst over en langs Het Schot op dag vier

Evenals gisteren op dag 3 was de start van dag 4van de Avondwandelvierdaagse van 2018 in de Reesthof naast de oude dorpskerk en de pastorie in het oude centrum van IJhorst. De route was compleet anders.

De tocht ging evenals vorig jaar via het parkeer-weiland het bos in. In het centrum van IJhorst ging het rechtdoor over de burgemeester Van Wijngaardenstraat. Vervolgens door de buitenrand van de bebouwde kom richting Het Schot. Een natuurgebied aan de rand van buurdorp Staphorst.

De rustplaats was bij de familie Jan Spiker aan de Schotsweg met perenijsjes. Geert Kleis was deze avond niet aanwezig met zijn camera met telelens. Voorzitter Arie Kisteman zat een hele tijd verdekt opgesteld naast de Koolhaar (zie kaart onderaan). Net hiervoor kamen de beide routes samen.

Later was hij te vinden tegen het einde van de route. Ook om de wandelaars aan te moedigen om vooral ook morgen te komen. Het aantal deelnemers is inmiddels gestegen tot 1375 personen. Morgen is de laatste dag. Dit wordt een massale tocht met één afstand en één starttijd, stipt 18.00 uur.

Lees ook:

Dossier: