Lopen vanuit IJhorst naar De Wijk en Landgoed Dickninge

Vanuit het oude centrum van IJhorst ging het vanavond rechtsaf richting het buurdorp aan de overkant van de grensrivier De Reest. Vanuit het Overijsselse naar het Drentse Landschap. Gisteren door en rond Rouveen.

Na het oversteken van de grens liep de tocht langs de bosrand om de dodenakker, op de hoek aan de andere kant splitste de route zich. De lange 10 km route liep eerst nog veel verder langs bos en veld. Daarna ging de tocht door de uiterste zuidelijke rand van de bebouwde kom. Daar kwamen beide routes weer samen.

Landgoed Dickninge was de volgende bestemming. De lange route nam daar weer een extra lus door de bosrand. Bij het tolhuisje dicht bij Halfweg was de rustplaats. Daar werden bananen uitgedeeld. Die is redelijk snel weggehapt en de schillen belandden dan ook keurig in de daarvoor bestemde container.

Het landgoed moet netjes blijven, zo is de wandelorganisatie op het hart gedrukt. Vanavond 150 nieuwe deelnemers meldde Gerrit Lindenholz opgetogen. Daarmee komt het aantal deelnemers op 1281. De sponsor van deze avond was Stiptwerk. Baas Klaas Koobs doet zelf ook als deelnemer mee.

Lees ook:

Dossier: