Column Burgemeester Segers: `Besturen is mensenwerk`

Foto: Gemeente Staphorst

Tijdens de raadsvergadering van 11 juni heeft de fractie van de CDA het besluit kenbaar gemaakt dat zij uit de coalitie (SGP, CU en CDA) stappen. Meteen en ten gevolge hiervan diende wethouder Bert Krale zijn ontslag in. Met onmiddellijke ingang.

Wanneer er niets zou gebeuren, had dit zijn weerslag gehad op de Staphorster samenleving. Terwijl we vorig jaar juist vol goede moed begonnen waren, met een ambitievol coalitieakkoord. Iedereen had het zich anders voorgesteld, maar nu volgt deze stap. En dat is pijnlijk.

Cijfers liegen niet. In Nederland haalden in de periode 2010-2014 40% van de 1428 wethouders de eindstreep niet. Dat zijn cijfers. Maar als dit gebeurt in je eigen gemeente, dan is dat pijnlijk. En als het je persoonlijk overkomt des te meer. Als het niet lukt om tegenstellingen te overbruggen of om persoonlijke visies bij elkaar te brengen. Als samenwerken niet meer mogelijk is, dan moeten er bestuurlijke stappen gezet worden.

Besturen is mensenwerk en er zijn moedige mensen voor nodig om een dergelijke stap te zetten. Er heerst een aangeslagen stemming in de gemeenteraad, in het gemeentehuis, bij betrokkenen én bij mensen die ik op straat sprak. Maar we gaan door. We zoeken naar nieuwe wegen, waarbij een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid pakt. Altijd met het doel om dienstbaar te zijn voor de gemeente Staphorst en haar inwoners.

Vijf jaar lang heeft Bert Krale als wethouder de gemeente Staphorst en haar inwoners gediend. Met maximale inzet en betrokkenheid. Ik citeer de wethouder bij aanvang van zijn bestuursperiode: “Ik wil goed doen voor de samenleving waar ik van houd”. En dat heeft hij gedaan. Bert, bedankt!

Lees ook: Burgemeester Theo Segers: `Plein van de Hemelse Vrede`


Cookieinstellingen