Burgemeester Segers: `18-22 geeft een nieuwe start aan`

Foto: Burgemeester Segers

Nee geen uitslag van de handelskeuring, WK voetbalwedstrijd, trekker-trek of ander evenement (wat worden er weer mooie evenementen georganiseerd in onze gemeente!). 18 – 22 geeft een nieuwe start aan, zo schrijft burgemeester Segers in zijn column.

De periode 2014 – 2018 is afgesloten. Er is een nieuwe gemeenteraad – met sinds afgelopen dinsdag nog drie nieuwe leden – en er is een nieuw college. Op 3 juli zijn de wethouders Bert Krale, Lucas Mulder en Alwin Mussche aangetreden en hebben ze voor de gemeenteraad en voor een volle publieke tribune de eed afgelegd. Samen met drie nieuwe raadsleden: Henk Courtz, Henk Kin en Alberto Schra. Een plechtig moment.

De bestuursperiode 2018 – 2022 breekt aan. Wordt dan alles anders? Dat geloof ik niet. Het ingezette beleid en de uitvoering van de taken gaat door. Wel zijn er nieuwe plannen, aandachtspunten en ambities. De drie partijen die de coalitie vormen hebben dat in een akkoord vastgelegd, met als titel: ‘Samen, voor elkaar!’.

De hele raad – alle 17 raadsleden – hebben er kennis van genomen en het college opgedragen om deze hoofdlijnen uit te werken in concrete plannen. Een nieuwe klus voor de raad, het college van B&W en de  medewerkers. En neemt u van mij aan, dat doen ze niet voor zich zelf, maar ‘dienstbaar voor de gehele samenleving van onze gemeente’.

Lees ook:

https://twitter.com/lammy10/status/1014630399258054656