Prikbord

Op deze pagina verschijnen korte oproepen of ingezonden mededelingen die te klein of te bewerkelijk zijn voor een nieuws- en/of agendabericht.

VOORZANGERS / ZANGERESSEN gezocht

Geplaatst door Hervormd Rouveen – Staphorst op Maandag 21 september 2020


Start beweegpark IJhorst op initiatief van de Dorpsraad, mooi bij de voetbalvelden. PvdA Staphorst is hier heel blij mee!

Geplaatst door PvdA_Staphorst op Maandag 14 september 2020

 
Geertrui Balkenende van Welzijn Staphorst op pensioen-tournee (foto’s/video)


Lees ook: Kleurwedstrijd voor volwassenen met tekening Ed Perdok

Misschien mogen we 1 juni de deuren weer openen voor het publiek. Maar dan moet alles wel weer schoon zijn natuurlijk. Enthousiaste vrijwilligers zijn bezig met de grote schoonmaak!

Geplaatst door Museum Staphorst op Vrijdag 8 mei 2020

#2 De weverij

Door de huidige omstandigheden is Museum Staphorst helaas nog gesloten. Doormiddel van deze wekelijkse serie brengen we het museum bij u thuis. Deze week: aflevering 2#museumfromhome

Geplaatst door Museum Staphorst op Vrijdag 8 mei 2020


Meditatie kandidaat Van den Herik bij de dodenherdenking

Op maandagavond 4 mei 2020 heeft kandidaat P.J.T. van den Herik vanaf half acht ter gelegenheid van dodenherdenking een korte meditatie gehouden vanuit de Leerkamer in Staphorst. De Schriftlezing was Jozua 4 vers 15 tot en met 24. Het thema: ‘Het teken van de twaalf stenen te Gilgal’ (Jozua 4 vers 20). Om 8.00 uur precies werd 2 minuten stilte gehouden, waarna het eerste en zesde vers van het Wilhelmus op het orgel gespeeld werden. Dit is na te luisteren of te downloaden (audio).


Voorjaar 2020 en toch nog graag verwend worden.We genieten allemaal van het prachtige voorjaarsweer. Echter dit…

Geplaatst door Harm Hoeve op Zondag 19 april 2020

Wilhelmus vanaf de Kerklaan in Staphorst met bovenstem (video)

 


Gesprek DNO met wethouder Alwin Mussche over corona (audio)

Scharrelkip gevonden in het veld langs de kleine Conrad

Ingekomen bericht: “Onze scharrelaar heeft in het veld een kip gevonden op één van de zijwegen van de kleine Conrad”. Het dier is op te halen aan de Conradsweg 1/B in Rouveen.


Update: Papiercontainers worden pas op vrijdag 17 januari geleegd
Gisteren, maandag 13 januari, hadden de papiercontainers in de gemeente Staphorst geleegd moeten worden. Helaas is dit niet gebeurd door een probleem met de vrachtwagen. Eerder vandaag meldde de gemeente dat dit vandaag of morgen zou gebeuren. Dat is blijkbaar niet gelukt. Ze meldt nu dat aanstaande vrijdag, 17 januari, de container alsnog geleegd wordt, en biedt haar excuses aan voor het ongemak. einde update.
Gaslek naast Kanlaan in Punthorst, zand staat in brand

Vonken en gas, dat gaat niet samen.Vele voorbijgangers keken zo dom net of als ze het rode zand zagen branden

Geplaatst door Geert Kleis op Vrijdag 23 augustus 2019


Gevonden: Stekkerverloop aanhangwagen naar 7-polig.

Op de J.C. Van Andelweg (tussen Staphorster kerkweg en Industrieweg) is in de afgelopen weken een verloopstekker voor aanhangwagenverlichting gevonden (zie foto’s). Bent u of kent u de eigenaar? Mail dan naar [email protected] voor de gegevens.


Ingezonden: “Afgelopen zondag 30 juni is een fiets van ons gestolen. Hij stond bij het dienstgebouw tussen de fietsen van andere kerkgangers. Het gaat om een kleine heren fiets van het merk Gazelle. Opschrift waarschijnlijk Paris. Gaatje in het zadel en afgebroken achterspatbord. De fiets is vooraan wit, achteraan grijs. Als iemand hem vindt graag bellen naar 06-46640710”.


Ingezonden oproep: “Op 17 juni ben ik mijn blauwe heren zomerjas verloren in het Staphorsterbos. Heeft iemand de jas gevonden? Graag een telefoontje naar 06-23435023”


Prijswinnaars gemeentedag Hersteld Hervormd Staphorst

Op de gemeentedag van de Hersteld Hervormde Kerk van Staphorst op zaterdag 25 mei 2019 waren door de kinderen prijzen te winnen. Deze werden op woensdagmiddag 5 juni 2019 bij de Leerkamer uitgereikt. De totale opbrengst van de dag was 30.300 euro. Het bedrag is bestemd voor de aflossing van de bouwschuld.


Konijn zwerft sinds zaterdag voor Pinksteren in Rouveen

Wie mist zijn/haar konijn? Het dier zwerft al sinds zaterdag 8 juni 2019 rond bij de Oude Rijksweg ter hoogte van de Conradsweg. Het knaagdier verhongert niet, dichtbij is een groentetuin… Herkenning? Stuur dan een mailtje!Ballonvaart SJOS uitgesteld vanwege verwachte regen

Afgelopen vrijdag 17 mei 2019 hoopte SJOS een ballonvaart te maken met de prijswinnaars bij de opening in november. Acht keer een ballonvaart voor 2 personen. De ballon zou rond 19:00 uur vertrekken vanaf de kruising Klaas Kloosterweg/Reggersweg. In verband met verwachte regenbuien is deze afgeblazen en wordt het een andere datum. Deze is nog niet bekend.

Lees ook: Families Jansen en Veijer gaan eindelijk de lucht in (video)Alles is weer opgeruimd en schoon op De Tippe.Onder het afdak liggen de gevonden/achtergebleven spullen. Graag zo spoedig mogelijk OPHALEN!!!!

Geplaatst door IJsvereniging Staphorst e.o. op Zaterdag 26 januari 2019


Verloren bij bezorgwerk in Rouveen I-Phone 5S met zwart leren hoesje. Er zit ook nog een bankpasje in.

De eerlijke vinder kan uiteraard op een beloning rekenen! Inmiddels gevonden op de route.


Het is vandaag de laatste stagedag van Jantje Troost. Die wilde ze niet ongemerkt voorbij laten gaan en dat is goed…

Geplaatst door Zorgcentrum Rosengaerde op Dinsdag 27 november 2018

Jan Slager is 9 oktober 2018 beëdigd als raadslid voor de SGP in de gemeente Staphorst. Wethouder Lucas Mulder: “Gods zegen gewenst bij deze verantwoordelijke taak”. De raadsvergadering waarin de installatie plaatsvond is hier te bekijken en te beluisteren (video).

Evenals even eerder Jouk Boer na 30 jaar, zwaait nu ook Thijs Kooiker na 28 jaar af als brandweerman. Wethouder Lucas Mulder maakte een foto van het echtpaar Kooiker in de brandweerboot.

Meer via dit bericht van Weblog Staphorst, en het bijbehorende filmpje van René Admiraal.


Verloren bij de bosvijver een Piccolo armband met E

Een soortgelijke armband als bovenstaand is op vrijdag 8 juni 2018 verloren bij de bosvijver in Staphorst. De armband is van het merk Piccolo en is vooral kenmerkend aan een beertje met de letter E. Heeft iemand deze gevonden? Graag contact opnemen via telefoonnummer 06-31246103.


Gevonden op 17 april 2018 om 13:40 uur: Zwart portemonneetje met opdruk van FA. KRALE TANKSTATION – ETC. Bevat muntgeld. Het is gevonden naast het verpauperde pand van Sniedertie, vandaag een fietsenparkeerplaats. Update: De portemonnee met inhoud is om 16:35 diezelfde marktdag opgehaald.


Witte kentekenplaat gevonden bij de Stovonde: 82-NDH-9. De kentekenplaat is op 6 februari opgehaald.


Gele kentekenplaat gevonden aan de Gemeenteweg. De plaat was afkomstig van een Volkswagen Golf en lag op de eigenaar te wachten bij Autobedrijf Bijker. De eigenaar heeft zich gemeld…


Lees ook: