Prikbord

Op deze pagina verschijnen korte oproepen of ingezonden mededelingen die te klein of te bewerkelijk zijn voor een nieuws- en/of agendabericht.

Opening van Prins Mauritsschool Staphorst in 1973 (video)

Zie ook: Reünie ter gelegenheid van 50-jarige Prins Mauritsschool


Klaas Slager stopt na meer dan 400 huwelijksvoltrekkingen


Hederick Slager wint kruiwagen bij melkveehouderij Withaar


Verslag van vijfde editie Harkiesbarrit op 9 september 2023 (video)

De Harkiesbarrit van 2023 trok een groot aantal enthousiaste bezoekers. De weersvoorspellingen waren uiterst positief en dat bleek terecht. Met maar liefst 264 deelnemers was dit de grootste Harkiesbarrit ooit!


Sleutel haakse slijper en groene USB-stick gevonden

  • Een sleutel van een haakse slijper is gevonden op de Oude Rijksweg thv de Dekkersweg.
  • Een groene USB-stick is gevonden aan de Oude Rijksweg ter hoogte van de Conradsweg.
  • Bent u of kent u de eigenaar? Bel dan met: 06-20229084 om een en ander af te stemmen.

Wie staan er op deze foto en waar is deze gemaakt?

Onderstaande foto is gemaakt in 1957. “De foto is gemaakt door mijn vader die toestemming had gevraagd aan de moeder van de kinderen”, aldus Hans Jorna uit Leeuwarden. Hij vraagt zich af: “Wie zijn deze meisjes?”. Waar is deze gemaakt? Neem contact op via: [email protected].


Sven Planken zoekt onderduikadres van zijn opa (foto)


Oproep: Informatie Indiëgangers Albert en Jacob Bisschop

De Stichting Oud Indiëgangers Meppel doet onderzoek naar jongens (soldaten) die in 1945-1950 naar het voormalig Nederlands Indië zijn gegaan. Ze hebben bijna 300 namen en proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen. In ons bestand staan twee namen Albert Bisschop en Jacob Bisschop. Zij hebben al wat gegevens verzameld via de digitale archieven, maar zouden graag in contact komen met familie van hen. Dit kan via de secretaris van de stichting Henk Spraakman via [email protected].

Albert Bisschop is geboren op 2 februari 1920 in Staphorst. Hij is als dienstplichtig militair vertrokken vanaf de Werkhorstkade 45 Meppel (dat zijn gegevens die zij hebben kunnen achterhalen). Albert is waarschijnlijk een zoon van Willem Bisschop en Anna Boverhof. Jacob Bisschop is waarschijnlijk een broer van hem en geboren op 7 februari 1929, ook vertrokken vanaf de Werkhorstkade 45. De vraag die zij hebben is eigenlijk; “Waren deze mannen (soldaten) inwoners van Staphorst toen ze vertrokken of van Meppel?”.Briefje van 10 euro gevonden op de stoep langs Parallelweg

Op de stoep langs de Parallelweg nabij de Lindenlaan is vanmorgen (3 januari 2023) een briefje van 10 euro gevonden. Wie deze is verloren kan contact opnemen met telefoonnummer: 06-37184549.


Terrasstoel in weiland hoek Conradsweg/Oude Rijksweg

Vorige week zaterdag (19 noevember 2022) is een terrasstoel aangetroffen in het weiland in de hoek Conradsweg/Oude Rijksweg (zie onderstaande foto). Wie weet hier meer van? Voor inlichtingen of informatie 06-20229084.


Verdwaald konijn gevonden lopend op de Oude Rijksweg

Liep ter hoogte van nummer 241. Van wie is dit konijn? Als dit uw konijn is kunt u bellen met … Het konijn is weer terecht.


Harples gevraagd voor 9-jarig meisje aan huis of elders

Voor hun 9-jarige dochter zijn haar ouders op zoek naar iemand die haar harp les wil geven. Met een voorkeur voor les aan huis in Rouveen (Staphorst). Kosten in overleg. Bij iemand zelf aan huis in de omgeving is eventueel ook mogelijk, maar dan liever niet op haar eigen harp, zodat deze niet elke keer vervoerd hoeft te worden. Voor informatie of eventuele tips: 06-11091649.


Staphorster kinderen in klederdracht naar ‘bijzondere’ Prinsjesdag (video)


Rugzak met bril kwijtgeraakt nabij de Hoogeveense Vaart

Op 29 juni 2022 rond 17.00 uur is een blauwe adidas rugzak kwijtgeraakt bij het viaduct nabij Intratuin. Met daarin een jongensbril, schoolagenda en handdoek. Wie heeft deze gezien of gevonden? Contact via de gegevens in de agenda of bovenstaand e-mailadres.


Jan Kooiker over zijn hobby in ‘Heel Holland Handelt’ (video)

Ruim vier jaar geleden was Jan Kooiker in beeld bij “Marktplaats: Heel Holland Handelt” met een bijzonder verhaal over zijn hobby naast zijn werk als wegenbouwer; Staphorster klederdracht. Het fragment is/was volgens de cijfers nog nauwelijks bekeken. Het komt uit aflevering 33 wat uitgezonden is door SBS6 op 21 maart 2018 vanaf 19.00 uur.

Lees ook: Klederdrachtshow Staphorst en Rouveen met volkslied (foto’s/video)


Lees ook: Klokkenstoel Olde Kerkhofsweg nu officieel in gebruik (foto’s/video)


Gevonden op de markt vanmorgen. Portemonneetje met inhoud. Af te halen aan de Generaal Eisenhowerlaan 37 in Staphorst.


Lees ook:  Prikbord 2021