Eerste burger ontvangt eerste oranje PMD-container

Foto: Gemeente Staphorst

Burgemeester Segers en zijn vrouw hebben de eerste PMD-container ontvangen uit handen van wethouder Krale en Mark Leemans van de ROVA.

De ROVA zet vanaf vandaag de containers uit voor de inzameling van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons (PMD).

Ontvangst container
Iedereen ontvangt tussen 16 november en 27 november een grijze container met oranje deksel. ‘Ik ben verheugd dat wij de PMD-containers nog dit jaar kunnen uitzetten en gebruiken, ter vervanging van de inzameling met zakken’, aldus wethouder Krale. Inwoners hoeven niet thuis te blijven voor de ontvangst van de container. Ze worden bij de woning neergezet. Inwoners herkennen hun container aan de adressticker op de zijkant.

Direct te gebruiken
Vanaf het moment dat de containers is geleverd, kan deze worden gebruikt voor de inzameling van PMD. Vanaf december wordt de container 1x per vier weken geleegd. De inzameldata kan men vinden in op www.rova.nl/afvalkalender. Burgemeester Segers: ‘We zijn blij met onze container en gaan er direct gebruik van maken. Het oogt een stuk opgeruimder dan de losse zakken die altijd rondslingerden in de garage.’

Lees ook:

article
7771
Eerste burger, eerste PMD-container
Burgemeester Segers en zijn vrouw hebben de eerste PMD-container ontvangen uit handen van wethouder Krale
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/7771/eerste-burger-ontvangt-eerste-oranje-pmd-container/
2015-11-16T18:00:38+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/11/16175918/De-burgemeester-en-zijn-vrouw-maken-direct-gebruik-van-de-container-e1447693209230.jpg
afvalinzameling, burgemeester
Gemeente