Tweehonderdvijftig kinderen planten 1500 grove dennen

Thema Boomfeestdag 2018: ‘Operatie Boomfeestdag: Maak ’t Buiten Beter!’ Op woensdagochtend 28 maart vond in Staphorst de jaarlijkse Boomfeestdag plaats. Tweehonderdvijftig kinderen van negen scholen deden hier aan mee.

De kinderen werden vanaf 9.00 uur bij de kiosk aan de Vijverweg ontvangen door de cultuurcoach, Hellen Strik. Na een welkomstwoord en introductie over het thema gingen ze in groepjes het bos in. Tijdens het lopen van een door Staatsbosbeheer uitgezette route konden de kinderen speuren naar letters en een vragenlijst over de natuur invullen. Per school krijgt de leerling met het hoogste aantal goede antwoorden een leuke prijs.

Bij de plantplek aangekomen werd door de boswachter en vrijwilligers uitleg over het planten van de bomen gegeven. In totaal werden er 1500 grove dennen geplant. Wethouder Bert Krale kwam ook even een kijkje in het bos nemen. Onder toezicht van de kinderen plantte hij een mooie linde.

Na afloop was er voor iedereen een kop warme chocolademelk en een heerlijke koek. Als herinnering aan de Boomfeestdag kregen alle kinderen een leuke liniaal van hout.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen