Boomplanters van zestig jaar geleden zijn speciale gasten

Foto: Denny Kroeze

Op 22 maart organiseert Staatsbosbeheer samen met de gemeente Staphorst voor de zestigste maal de Boomfeestdag. Het programma begint om 10.00 uur en eindigt om 11.15 uur. U bent van harte welkom bij de Boswachterij Staphorst aan de Vijverweg 5 in Punthorst.

Voor de viering van de zestigste Boomfeestdag is er gezocht naar een aantal ‘oud-boomplanters’ die 60 jaar geleden als kind een boom hebben geplant. De boomplanters hebben zich aangemeld en zijn speciaal te gast tijdens deze ochtend. Op deze dag planten 285 kinderen van alle tien de basisscholen in gemeente Staphorst samen 2.500 bomen.

In de gemeente Staphorst wordt al sinds jaar en dag aandacht besteed aan de Boomfeestdag. Zij is benaderd door de Stichting Nationale Boomfeestdag om dit jaar accentgemeente voor Overijssel te zijn. De accentgemeente geeft invulling aan het Boomfeestdag-thema van dat jaar (‘Bomen verbinden’). Hiervoor komt de Commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld-Schouten, en Provinciehoofd Staatsbosbeheer Overijssel, de heer Brink naar de viering in Staphorst.

Stichting Nationale Boomfeestdag wil in dit 60-jarige jubileumjaar speciale aandacht voor hun werk vragen. Daarvoor hebben ze gemeenten gevraagd het Europees Bomenverdrag ‘One Tree Per Child’ te ondertekenen. Het streven is om elk kind voor zijn of haar 11e levensjaar minimaal één eigen boom te laten planten (Eén Boom Per Kind). Burgemeester Segers ondertekent op 22 maart deze intentieverklaring en plant samen met wethouder Krale een boom.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden