Schoolkinderen planten en speuren in het Staphorsterbos

Vandaag woensdag 16 maart vindt in Staphorst de jaarlijkse Boomfeestdag plaats. Negen scholen doen hieraan mee. Boswachter Denny Kroeze geeft in bovenstaande video uitleg over de boomfeestdag.

Zo’n 260 kinderen worden in het Staphorsterbos ontvangen waar ze informatie krijgen over het thema van dit jaar: ‘bomen & bossen’. Daarna lopen ze in groepjes een puzzelspeurtocht en eindigen op de plek waar ze onder toezicht van wethouder Krale bomen gaan planten. In totaal worden er 2.600 grove dennen geplant.

Speurtocht
De kinderen worden om 09.00 uur verwacht bij de kiosk aan de Vijverweg in Staphorst. Ze worden ontvangen door de cultuurcoach, Hellen Strik. Na een welkomstwoord en introductie over het thema, gaan de kinderen in groepjes het bos in.

Tijdens het lopen van een door Staatsbosbeheer uitgezette route kunnen ze speuren naar letters en een vragenlijst over de natuur invullen. Per school krijgt de leerling met het hoogste aantal goede antwoorden een leuke prijs. Als herinnering aan de Boomfeestdag krijgen alle kinderen een kleine attentie.

Jaarthema
Het thema van de 59ste editie (de eerste Boomfeestdag was in 1957) is ‘bomen & bossen’. Bossen zijn een oase van rust in ons drukke bestaan en zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Zo zijn ze een belangrijke luchtzuiveraar.

Lees ook:

Dossier: