Gedwongen afscheid van drie raadsleden gemeente Staphorst

Foto: Gemeente Staphorst

Jan Talen (LN), Henk Courtz (CDA) en Bé Veen (PvdA) keren als gevolg van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen niet terug in de raad. In de speciale raadsvergadering op 27 maart 2018 werd afscheid van hengenomen. Ook Lubbert Talen (SGP) nam afscheid, hij had zich niet herkiesbaar gesteld.

Henk Courtz heeft bij zijn afscheid de volledige raadsperiode 2014 – 2018 volgemaakt. Eerder verving hij van februari tot en met mei 2013 raadslid Herriët Brinkman in verband met zwangerschaps- en bevallingsverlof. Omdat de huidige wethouder Bert Krale bij de verkiezingen meer voorkeurstemmen behaalde, gaat hij de vierde zetel van het CDA bezetten in plaats van Henk Courtz.

Bé Veen trad in 2014 voor het eerst aan als raadslid. Hij heeft dus eveneens vier jaar volgemaakt. Bé Veen bezette één van de twee zetels van de Partij van de Arbeid. De partij verloor bij de verkiezingen één zetel.

Ook Jan Talen verlaat de gemeenteraad. Zijn nieuwe partij Democratische Partij Staphorst behaalde bij de verkiezingen niet genoeg stemmen voor een zetel. Van 1998 tot 2010 zat hij in de gemeenteraad voor de gecombineerde fractie Gemeentebelangen/VVD. In de periode 2010-2014 was hij wethouder voor Gemeentebelangen.

Na een breuk met die partij na een verkiezingsnederlaag en zijn daardoor afgebroken wethouderschap had hij na de verkiezingen als eenmansfractie zitting in de raad onder de naam Liberaal Netwerk. Jan Talen was niet aanwezig bij de raadsvergadering van 27 maart waarin afscheid werd genomen. Wel roerde hij zich eerder op de dag via Twitter.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen