Drie burgemeesters na de bouw van twee nieuwe wijken

De kinderburgemeesters in 2018 op bezoek in het gemeentehuis
Foto: Gemeente Staphorst

Column Burgemeester Segers: “Vorige week is de gemeente Staphorst uitgebreid met een tweetal wijken. In een mum van tijd werden deze uit de grond gestampt. Bouwvakkers kwamen op de fiets, gewapend met zaag, hamer en ander gereedschap, en spoedden zich naar De Tippe in Staphorst danwel het parkeerterrein van SC Rouveen.

Het kan niemand ontgaan zijn dat er twee huttendorpen zijn gebouwd. De treinreizigers op weg naar Meppel, Leeuwarden, Assen en Groningen moeten hebben gedacht “In de gemeente Staphorst gebeurt het!” En dat klopt. In totaal 800 kinderen timmerden dat het een lieve lust was en bouwden de mooiste hutten. En opnieuw waren veel vrijwilligers betrokken bij het goede verloop van dit evenement. Een bedankje voor hen is dan ook zeker op zijn plaats. Wat zou de gemeente Staphorst zijn zonder vrijwilligers? En natuurlijk ook de sponsoren bedankt!

Voor mij betekent het geen extra werk. Ik heb vorige week twee collega’s benoemd die zorg en aandacht besteden aan deze nieuwe wijken. En daar ben ik zeer blij mee. De minister van binnenlandse zaken waarschijnlijk ook, want die juicht de toename van het aantal vrouwelijke burgemeesters toe. En laat nu net in beide huttendorpen een vrouwelijke burgemeester zijn gekozen: Anne-Gees Huls in Staphorst en Helena Kuiper in Rouveen. Binnenkort ontmoet ik mijn twee collega’s weer bij mij in het gemeentehuis en mogen zij een dagdeel met mij meelopen.

Lees ook: Nieuw: `Van de boze burgemeester!` Ja, echt. Boos. Kwaad.