Helena Kuiper burgemeester Huttendorp Rouveen 2019

Ondanks een plotseling haperende geluidsinstallatie (’s morgens was er nog niets aan de hand) lukte het om de kinderen samen te roepen voor de selectie van de nieuwe burgemeesters. Spontaan geroffel en geklap vooraf om te spanning te verhogen…

Vooraf vertelde burgemeester Segers over zijn plan om de beide kinderburgemeesters (ook die van Staphorst) samen uit te nodigen om een dagje mee te lopen met de burgemeester, evenals vorig jaar. En jawel, Helena Kuiper van hutnummer 32 is de gelukkige. Het zwarte burgemeestersshirt werd aangetrokken, en bij gebrek aan een ketting hing Segers even zijn eigen keten om haar hals. De kinderen gingen weer aan het werk en burgemeester Segers maakte nog een ronde door het houten dorp. Ondertussen werden er ijsjes vanuit een boodschappenkrat rondgedeeld.

Voor de veiling die vrijdagmorgen om 11.00 uur begint zijn er enkele statafels en picknicktafels in productie. Geen speelhuis omdat lang niet iedereen die zomaar bij het huis kwijt kan. Boer Jan Hoeve schudde het gemaaide gras in het weiland tegenover het terrein. Op de laatste dag zijn hier ’s middags vanaf 13.00 uur de waterspelen. Dit terrein mag vaker welwillend gebruikt worden door de dorpsvereniging Munnikenslag voor evenementen. Niels Harink heeft vanuit het bestuur zitting in de Huttendorp-commissie. Huttendorp Rouveen 2019 ging vanmorgen van start.

Lees ook: David Lassche burgervader van klein stukje Rouveen (video)