Anne-Gees Huls burgemeester Huttendorp Staphorst 2019

Vergezeld van een communicatiemedewerker kwam burgemeester Theo Segers op 20 augustus 2019 om 13.30 uur een kijkje nemen bij Huttendorp Staphorst. Hij werd ontvangen door voorzitter Bernd Akkerman. Eerst namen ze een kijkje bij de professionele hut in aanbouw.

Daarna een rondje op het bouwterrein. Daar liep hij vrijwel meteen Rhodé Kin tegen het lijf, de burgemeester van vorig jaar. Een handdruk volgde en uiteraard een fotomoment. De burgemeester begroette diverse bouwers, vroeg bij enkele hoogbouw-hutten of deze misschien nog hoger werden. Hier en daar bood hij even de helpende hand en maakte een praatje met bouwvrijwilligers. Gaf ook complimenten aan enkelen die als toezichthouders met de armen over elkaar stonden.

Bij de houtstapel waren de gebroeders Hendrik en Klaas Slager aan het uitgeven. Met name de bovenste plankjes plakten aan elkaar. De burgemeester hielp even mee om deze van elkaar los te maken. Ondertussen zette Klaas de kinderen in het gareel. Diverse ouders en belangstellenden keken vanaf de buitenring toe. Om 14.00 uur werd iedereen opgeroepen om naar de burgemeestersselectie op het centrale plein te komen met de hooiwagen als podium.

Alle kinderen uit de groepen 7 en 8 die dit ‘ambt’ ambiëren mogen binnen de cirkel van dranghekken komen staan. Hun naam en hutnummer wordt genoteerd op een klein briefje en gaan allemaal in de selectie-pet. Twee kleine kinderen houden deze vervolgens vast waaruit de burgemeester blind een papiertje pakt. Dit jaar die van Anne-Gees Huls met hutnummer 824, leerlinge uit groep 8 van de Willem de Zwijgerschool in Staphorst.

Donderdagmorgen, de dag van de openstelling, wordt eerst burgemeester Segers bij het gemeentehuis opgehaald met speciaal vervoer, en daarna wordt burgemeester Huls thuis opgehaald om naar verluid tegen 9:50 uur te arriveren op het evenemententerrein De Tippe. Het evenement ging vanmorgen om 9 uur van start: Huttendorp Staphorst 2019 van start op gras De Tippe (video). Geert Kleis maakte deze dinsdag 258 foto’s.

Lees ook: Rhodé Kin nu burgemeester van `Wijk Huttendorp` (video)

Dossier: Huttendorpen