Huttendorp Staphorst 2019 van start op gras De Tippe

Vanmorgen om één minuut over negen was de tent op evenemententerrein De Tippe volgestroomd met kinderen. In vier grote groepen door dranghekken van elkaar gescheiden meldden ze hun aanwezigheid om mee te doen aan Huttendorp Staphorst 2019, nadat ze eerst hun spullen op de hutplaats neergelegd hadden.

De deelnemers zijn te herkennen aan donkerblauwe petjes. De vrijwilligers van de organisatie aan groene poloshirts. De uitgifte van bouwmateriaal wordt gereguleerd. Ook dit jaar wordt er weer op het gras gebouwd. Een kwartiertje later is er in de grote tent geen kind meer te zien. Door fotograaf Geert Kleis zijn de voorbereidingen en opbouw vastgelegd. Vanmiddag wordt de burgemeester aangewezen en ingehuldigd door burgemeester Segers.

Het is stralend weer. De verwachting vanmorgen 20 augustus 2019 om 5:40 uur: “Het is vrij helder met in het noorden een enkele bui. Vanmiddag is in het hele land kans op een bui. Er zijn zonnige perioden en stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 19-22 graden. De rest van de week schijnt de zon flink en is het droog. Het wordt warmer met tegen en in het weekend 24-29 graden”. Ook fotograaf Henk Jonkvorst kwam enkele kiekjes van kinderen nemen.

Lees ook: Huttendorp Staphorst 2018 start met mooi bouwweer (video)

Dossier: Huttendorpen