Nieuw: `Van de boze burgemeester!` Ja, echt. Boos. Kwaad.

Foto: Harm Brand

Als kind las ik – en waarschijnlijk velen van u – een boekje van W.G. van der Hulst: ‘Van de boze koster’. Nu is er een nieuw deel in deze serie: ‘Van de boze burgemeester!’, zo schrijft burgemeester Theo Segers in zijn column:

Ja, echt. Boos. Kwaad. Teleurgesteld. Zo kent u mij niet, dat klopt. Ik ben juist fier en trots op Staphorst. En daar waar mogelijk is vertel ik dat door, als ambassadeur van onze gemeente, aan wie het maar horen wil. In gesprekken, op de radio, op televisie en in de kranten: “Staphorst is misschien wel de mooiste gemeente van Nederland!”

Een poosje terug fietste ik op de J.J. Gorterlaan en trof daar de restanten aan van een maaltijd. Deze maaltijd was verpakt in een bruine tas met de grote, herkenbare gele M (ik mag geen reclame maken). Of zo’n maaltijd nu gezond of ongezond is, laat ik even in het midden. Want wat mij stoorde, was dat het daar lag. Je gooit zulke resten toch niet zo langs de weg?

In de krant lazen we dat de gemeente en omwonenden zich zorgen maken over de restanten glaswerk die na het uitgaan op de Oude Rijksweg/Gemeenteweg (en op andere straten, red.) achterblijven. Dat kan toch anders? Voelt u die boosheid ook opkomen?

Met de auto reed ik bij de stovonde en wéér trof ik op straat een bruine tas met die gele M. Als ik weet wie onze mooie gemeente vervuilt dan krijgt hij of zij te maken met een boze burgemeester. Én met boze inwoners van de gemeente Staphorst! Helpt u mee met aanspreken?

Lees ook: Burgemeester Staphorst zat van grappen over ambtenaren