Regelmatig ligt er gebroken glaswerk op de Gemeenteweg

Foto: Oliver Graumnitz / Pixabay

Vrijwel elk weekend komt het voor dat er in het weekend glas op de Gemeenteweg en omliggende straten ligt. Jongeren die naar de horecagelegenheden fietsen nemen niet zelden glaswerk op de fiets mee, om dit vervolgens kapot achter te laten op bijvoorbeeld de Gemeenteweg.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat op de wegen glas belandt. Andere weggebruikers, waaronder veel naar schoolgaande kinderen, moeten uitwijken voor het glas en kunnen hierdoor in een gevaarlijke situatie terecht komen. De gemeente Staphorst doet een dringend verzoek, aan een ieder die het betreft, om geen glaswerk meer achter te laten op straat.

Doordat er vrijwel ieder weekend glas wordt achtergelaten, wordt regelmatig contact opgenomen met de piketdienst van de gemeente. Echter is de piketdienst alleen voor calamiteiten, die niet kunnen wachten tot na het weekend. Kapot glaswerk valt niet onder calamiteiten. Wel kunt u hiervan online een melding doen, zodat de gemeente het de eerstvolgende werkdag kan opruimen.

De gemeente vraagt u om – waar mogelijk – het glas zelf op te vegen of aan de kant te vegen. Zo helpt u gevaarlijke wegsituaties te voorkomen.

Lees ook: Buurt onderhoudt openbaar groen aan de Beukenlaan