Buurt onderhoudt openbaar groen aan de Beukenlaan

Foto: Gemeente Staphorst

Aan de Beukenlaan in Rouveen vond maandagavond 24 augustus een feestelijke ontmoeting plaats om de samenwerking tussen de gemeente en de buurt te beklinken.

De buurt onderhoudt namelijk sinds april 2015 het openbaar groen in de drie hofjes in de Beukenlaan. De bewoners van de Beukenlaan dragen voor een periode van minimaal vijf jaar een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de drie hofjes in de Beukenlaan. Met wederzijdse instemming zijn de hofjes in het eerste kwartaal van 2015 opnieuw ingericht. Daarbij hebben de bewoners het plant- en zaaiwerk uitgevoerd.

Nu de hofjes er mooi bij liggen was het maandagavond tijd voor een feestelijk moment, waar wethouder Bert Krale zijn grote waardering uitsprak over het onderhoud dat wordt verricht door de buurt. “Wat hier gebeurt is een fantastisch voorbeeld van burgerbetrokkenheid; burgers gaan over de kwaliteit van hun eigen leefomgeving.”

Burgerbetrokkenheid
De gemeente Staphorst wil burgers graag meer betrekken bij hun omgeving. Wat betreft het beheer van openbare ruimte in de eigen leefomgeving ziet de gemeente meerwaarde in een fysieke bijdrage van bewoners. Bewoners zullen hun eigen woonomgeving meer gaan waarderen wanneer men zelf (mede)verantwoordelijkheid is voor de kwaliteit van het onderhoud.

Goed voorbeeld doet goed volgen
De gemeente komt graag in contact met groepen inwoners uit Staphorst, Rouveen of IJhorst die er voor openstaan om openbaar gebied in hun woonomgeving te gaan onderhouden en die met de gemeente willen praten over de concrete invulling daarvan. Wanneer u hiervoor belangstelling heeft, neem dan contact op via [email protected] of het telefoonnummer (0522) 46 74 00.

Lees ook: