Burgemeester Staphorst zat van grappen over ambtenaren

Foto: Gemeente Staphorst

Hier de nieuwste column ‘Personeelsmonitor’ van burgemeester Theo Segers: “Als gemeente heb je mensen in dienst. Medewerkers. Ambtenaren.

Zelf kies ik voor medewerkers, want ik word de grappen over ambtenaren – ze zijn zó voorspelbaar – eigenlijk enorm zat. En ik ben fier op de medewerkers van de gemeente Staphorst. Vol inzet wordt gewerkt om de wettelijke taken waartoe u – ja, u bent de baas dankzij democratie en verkiezingen – heeft besloten, uit te voeren. Hulde aan onze medewerkers.

In de krant las u dat de gemeente Staphorst dit werk doet met te weinig mensen. Vanuit provincie en rijk komen er steeds meer taken bij en daar horen eigenlijk ook handen bij. Feitelijk zou de gemeente Staphorst 25 mensen erbij in dienst moeten nemen. Maar we staan voor financieel lastige keuzes en hier wordt in het najaar een besluit over genomen.

Op mijn bureau ligt de personeelsmonitor gemeenten. Een onderzoek waaruit onder andere blijkt hoeveel mensen bij een gemeente werken. In Staphorst zijn dit 6,7 medewerkers per 1.000 inwoners. Landelijk ligt dit gemiddeld op 8,5.

Hoe het ook zij; alle mensen in het gemeentehuis zijn er op gericht de dienstverlening richting de burgers zo optimaal mogelijk te laten verlopen. En u kent wellicht het gezegde: “Als het goed gaat, vertel het aan anderen, maar als er iets mis gaat, meld het dan ons!”

Lees ook: Burgemeester Segers wenst allen een goede rusttijd toe