Burgemeester Segers wenst allen een goede rusttijd toe

Burgemeester Segers laat zich wegen op de Staphorstdagen in 2018
Foto: Harm Brand

`Rust`, is te titel van de nieuwste column van burgemeester Theo Segers: “Voor veel mensen is de vakantietijd aangebroken. De scholen zijn dicht, de leerlingen zijn vrij. Ook de bouwvak is gestart. Een periode van rust breekt aan.

Veel mensen – wij Nederlanders zijn een reislustig volk – trekken er op uit om, op een andere plek dan thuis, de rust te zoeken. Anderen blijven – soms noodgedwongen – thuis. En toch rust. Echt tot rustkomen is belangrijk.

Evenwicht zoeken tussen werk en privé is noodzakelijk. Even de aandacht leggen op wat naast je werk ook belangrijk is. Dat kan van alles zijn, vult u zelf maar in … Ik wens jullie allen een goede rusttijd toe.

Landelijk is er een campagne gestart om juist in deze tijd zorg te hebben voor de mensen die niet met vakantie gaan. Juist in de vakantietijd neemt de eenzaamheid – vooral onder ouderen – toe. Geen bezoek, geen aandacht.

Ik las een interview van een oudere dame die 8 weken lang niemand sprak. Daarom mijn oproep: Let op je thuisblijvende buren, familie en kennissen. Heb oog voor elkaar. Laat het ook voor de thuisblijvers vakantie zijn”.

Lees ook: Burgemeester beukt bijna fietster omver en maakt excuses