Nieuw: Column van burgemeester Segers: `Ambtsdrager`

Foto: Harm Brand

Onderstaand de eerste aflevering van een twee-wekelijkse column van burgemeester Theo Segers. In overleg wordt deze ook op Staphorst Nieuws geplaatst.

De komende tijd neem ik u om de week, in een column in de Staphorster, mee in mijn belevenissen in de gemeente Staphorst. Als burgemeester maak je heel wat mee: veelal mooie, indrukwekkende zaken, soms ook minder mooie. Graag maak ik u daar deelgenoot van. Ter lering en vermaak.

Zo was ik afgelopen week te vinden op de braderie op de Staphorstdagen. Daar heb ik veel kopjes koffie gedronken met inwoners. Erg leuk! Ik mag altijd graag het gesprek aangaan met inwoners. Daarbij draag ik bewust de ambtsketen niet. Ik wil niet te veel afstand creëren. Soms merk ik dat de keten mensen wat afschrikt. Laatst vroeg iemand mij, toen ik wel de keten droeg: ‘Loopt u altijd met de ambtsketen om?’ Nee. Zeker thuis niet.

Ook een burgemeester is thuis gewoon een man, vader en opa. Een gewoon mens dus. Wel met een mooi en bijzonder ambt. In dat opzicht ben ik een ambtsdager. De ambtsketen draag ik enkel bij bijzondere gebeurtenissen: bij officiële openingen of plechtigheden. Soms op verzoek van een jubilerend echtpaar of als ik op bezoek ben bij een school. En uiteraard bij raadsvergaderingen. Kom gerust de keten een keer van dichtbij bekijken.

Lees ook: