Column van burgemeester Segers: `Duurzaamste gemeente`

Foto: Burgemeester Segers

Onderstaand de derde aflevering van een twee-wekelijkse column van burgemeester Theo Segers. In overleg wordt deze ook op Staphorst Nieuws geplaatst.

Opnieuw staat de gemeente Staphorst op nummer 1 in de lijst van duurzaamste gemeenten van Nederland. Dit jaar een gedeelde eerste plaats met tien andere gemeenten. Vorig jaar een 3e positie, de twee jaren daarvoor de 1e plaats. Een prachtige prestatie. Als er een algemeen klassement zou zijn  over de laatste vijf jaren dan is Staphorst met recht de ‘duurzaamste gemeente’ van Nederland.

Duurzaam. We denken dan vaak aan windmolens en zonne-energie. Maar er is veel meer. Het onderzoek richt zich op 24 onderwerpen en dat geheel vormt de toets. Gefeliciteerd! Want niet ik, het college, de raad of de ambtenaren hebben dit voor elkaar gekregen. U heeft dat! De gemeenschap. Prachtig.

Tijdens de laatste raadsvergadering heb ik de raadsleden gefeliciteerd. Maar eigenlijk u. Ik heb ze een reep duurzame chocolade (Tony Chocolonely) gegeven om door te geven. Elk raadslid geeft de reep aan diegene die naar zijn/haar oordeel een bijdrage heeft geleverd voor de verkiezing van Staphorst, de duurzaamste gemeente van Nederland. Let dus op, u kunt zo maar verrast worden door een gemeenteraadslid.

https://twitter.com/alwinmussche/status/912737413646209025

Lees ook: