Column van burgemeester Segers: `Krukken mijn vrienden`

Foto: Burgemeester Segers

Onderstaand de vierde aflevering van een twee-wekelijkse column van burgemeester Theo Segers. In overleg wordt deze ook op Staphorst Nieuws geplaatst.

In mijn jeugd was ‘krukken’ een duiding, scheldwoord. Voor leraren, foute vrienden etc. Stelletje krukken!

Krukken hebben voor mij heel andere betekenis gekregen deze week. Ik had een klein ongelukje. Ik zag een paaltje over het hoofd en stootte mijn dijbeen met grote gevolgen: scheurtje in de spier in mijn dijbeen. Dat zorgde ervoor dat ik naar de fysiotherapeut moest, de huisarts, het ziekenhuis. Echo’s, bloedprikken. Het hoorde er allemaal bij.

Met name het lopen gaat erg moeilijk. Daarom zijn de twee krukken mijn beste vrienden geworden. Nu ervaar ik het aan den lijve, hoe dankbaar moet je zijn als je gezond bent. Besef dat, spreek dat uit, verwonder je. Gezondheid is een groot goed. Ook het leven in een land met prima medische voorzieningen is reden om dankbaar te zijn!

Tevens besef ik te meer dat er veel mensen zijn die blijvend gebruik moeten maken van krukken, rollator, rolstoel enz. Altijd afhankelijk. Leven met beperking. Kijk om je heen. Laten we hen niet vergeten. Laten we oog houden voor elkaar. (De dokter zegt dat mijn genezing 5-6 weken duurt, mijn krukken blijven dus nog even mijn vrienden).

Lees ook: