Column van burgemeester Segers: `Trots op Staphorst`

Foto: Burgemeester Segers

Onderstaand de tweede aflevering van een twee-wekelijkse column van burgemeester Theo Segers. In overleg wordt deze ook op Staphorst Nieuws geplaatst.

Een mooi tijdschrift, ‘Trots op Staphorst!’ Er is immers veel om trots op te zijn in Staphorst. En als u trots een vervelend woord vindt, spreek dan gerust over ‘fier’.

Enkele weken geleden liet mijn vrouw mij uit. Met andere woorden: mijn vrouw vergezelde me terwijl ik op weg was naar een avondvergadering in het gemeentehuis. Van een afstandje hoorden wij het interne alarm gaan. Net voor ons ging een raadslid het gemeentehuis binnen. We dachten nog dat dat er mee te maken had, maar later bleek toch van niet.

Wat nieuwsgierig liepen we de hal van het gemeentehuis binnen. Medewerkers riepen ons meteen toe: “Het is loos alarm. Niks aan de hand. De politie heeft de vaatwasser open gezet.”

Hoewel de brandweer was ‘afbesteld’, hoorden we de sirenes al. Binnen een mum van tijd stond de rode brandweerwagen voor het gemeentehuis. Zes brandweervrijwilligers stapten uit. Dank! Wat een snelheid. Ik ben, de gemeenschap is, ‘fier’ op jullie.

Overigens heb ik de politie wel gevraagd of het niet beter is om ‘met de hand te gaan afwassen’…

Lees ook:

article
25492
Column burgemeester: `Trots op Staphorst`
Onderstaand de tweede aflevering van een twee-wekelijkse column van burgemeester Theo Segers. In overleg wordt
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/25492/column-burgemeester-segers-trots-op-staphorst/
2017-11-13T09:26:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/10/13170345/brandalarm-in-gemeentehuis-loos-brandweer-burgemeester.jpg
brandweer, burgemeester, column, gemeentehuis, politie
Gemeente