Handelskeuring Rouveen met veertig paarden en veulens

Foto: Yorben de Lange

Op dinsdagavond 2 juli vormt het Kerkplein in Rouveen opnieuw een podium voor het beste paard van stal. Onder het oog van leken, liefhebbers en kenners zullen een veertigtal paarden en veulens worden gekeurd door een vakkundige jury. De toegang is gratis.

Deze publiekskeuring biedt een uniek podium voor lokale en regionale fokkers. De rubrieken worden steevast afgewisseld met shows. De Handelskeuring staat inmiddels bekend om haar ludieke en spraakmakende shows, vaak met een knipoog naar de actualiteit. Zo verscheen er vorig jaar een heuse olifant op het Kerkplein en was er een Kampioenschap Melk ried`n. Er is een rubriek voor rij- en tuigpaarden, en ook voor veulens, jongere en oudere paarden. De inschrijving voor de verschillende rubrieken is nog open.

Deelnemers kunnen hun paarden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 18 juni 2019 opgeven. Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie de deelnemers aan om hun paarden tijdig op te geven. De organisatie hanteert bij de opgave een toelatingsreglement. Voor de rijpaarden is Arie Huisman contactpersoon (tel. 06-27470984, [email protected] ), voor de tuigpaarden Teun Lassche (tel. 06-15883342 [email protected]). Voor meer informatie kan men ook terecht op www.handelskeuring.nl.

Lees ook: Rouveen maakt zich op voor 20e editie paardenspektakel

De inschrijving voor de Handelskeuring is gesloten. Meer dan 40 geweldige rijpaarden, tuigpaarden en een interessante…

Geplaatst door Handelskeuring Rouveen op Woensdag 19 juni 2019