Acrobatenteam Jolly Jumpers bij Handelskeuring Rouveen

Foto: Harm Brand

Om het programma af te wisselen en extra publiek te trekken, heeft elke editie van Handelskeuring Rouveen twee pauzenummers. Dit jaar waren de acht acrobaten van stuntteam de Jolly Jumpers uit Kampen na acht jaar weer eens te gast.

Een auto met aanhanger gevuld met attributen draaide het terrein op. In rap tempo werden een  trapezekast, springtrampolines uitgeladen en klaargezet. Een aanloopmat werd uitgerold en dikke en dunnere valdempmatten neergevleid. Acht jonge, professionele en ambitieuze mannen met een hoop springervaring  halen halsbrekende toeren uit. Door de lucht zweven, buitelen, springen, op elkaar vallen. Een spetterende show neerzetten. Daar staan de Jolly Jumpers uit Kampen garant voor. Alles draait om springen: mooie sprongen, moeilijke sprongen of opzettelijk mislukte sprongen.

Voor hun shows maken ze gebruik van minitrampolines, kasten, dikke en dunne maten. De springers draaien salto’s en dubbele salto’s alsof het niets is, maken zweefrollen, bouwen menselijke muurtjes en vallen op elkaar, over elkaar en door elkaar. De ‘komische kast-act’ is het paradepaardje van de Jolly Jumpers. Uitgangspunt is het publiek het gevoel geven dat alles misloopt. Dat is natuurlijk niet zo. Elke salto, elke ogenschijnlijk mislukte buiteling is doordacht en wordt volgens een uitgekiend plan gemaakt.

Acht jaar geleden (in 2011) was de groep ook al eens in Rouveen. Filmpje hiervan is te zien in: Voorbereiding Handelskeuring Rouveen 2015 in volle gang. De Jolly Jumpers van nu zijn niet de Jolly Jumpers van vroeger. Ze zijn ‘the next generation’ (het volgende geslacht), opvolgers van een groep springers die jarenlang opzien baarde in binnen- en buitenland met hun bijzondere springdemonstraties. De springgroep treedt geregeld op met wervelende shows, geschikt voor een divers publiek.

Lees ook: Uitslagen alle zes rubrieken Handelskeuring Rouveen 2019 (video)