Rouveen kijkt reikhalzend uit naar komst nieuwe Jumbo

Tussen kerktoren en spandoek is beoogde locatie zichtbaar...
Foto: Teun Lassche

Sinds Rouveen geen supermarkt meer heeft is het een stil gekoesterde wens: “Wat zou het toch fijn zijn als we een Jumbo in het dorp krijgen”. Dat signaal heeft de organisatie van jaarlijkse Handelskeuring opgepikt.

Waar niemand rekening mee durfde te houden gaat nu toch écht gebeuren: Er komt een Jumbo in Rouveen. Midden in Rouveen, op het Kerkplein. “Langgekoesterde wens van Rouveen gaat in vervulling” en zelfs “Binnenkort kan Rouveen opgelucht ademhalen”. Op dinsdagavond 3 juli, tijdens de Handelskeuring Rouveen, zal ‘Jumbo’ het Kerkplein betreden.  Het is niet iets van de gelijknamige supermarktketen met de gele kleuren, maar een grijze olifant op vier poten én met een slurf. De aanvang van het festijn is om 18.30 uur. De toegang is gratis.

De echte oude Jumbo was een zeer grote Afrikaanse savanneolifant die leefde van 1861 tot 1885 en werd geboren in het huidige Mali of Senegal. Het jonge dier werd naar Frankrijk verscheept. In 1865 werd hij overgeplaatst naar de London Zoo, waar hij beroemd werd om de ritjes die bezoekers op hem mochten maken. De medewerkers van de Londense dierentuin doopten de olifant Jumbo. Die naam is waarschijnlijk een verbastering van twee woorden uit het Swahili, jambo, dat “hallo” betekent en jumbe, dat “de leider” betekent.

Tijdens de komende editie van de Handelskeuring staat naast de komst van ‘Jumbo’, zoals reeds eerder gemeld, een Kampioenschap Melkried`n op het programma. Een wedstrijd melkbussen ophalen ter gelegenheid van het feit dat het 20 jaar geleden is dat de melkbus uit het straatbeeld van Rouveen verdween. Voorafgaand aan de Handelskeuring is er voor de basisschoolkinderen een pannenkoek-eetfestijn op het Kerkplein.

Lees ook: