Kruidenierloos Rouveen maakt weer kans op supermarkt

Foto: Eelco Kuiken

De enige supermarkt in Rouveen sloot begin vorig jaar de deuren. Te weinig omzet. De plaatselijke dorpsraad wil dat een nieuwe supermarkt komt. Een ondernemer uit Ruinerwold ziet kansen.

Marja Krale (42) en Els Buitenhuis (50) van de Dorpsraad zijn de drijvende krachten achter een onderzoek. “Het dorp breidt nog altijd uit. Het ontbreken van een supermarkt tast de leefbaarheid aan. Dit dorp heeft een kruidenier nodig”, zeggen de dames. “Het dorp moet het nu doen. Wij zijn aan zet.

Momenteel gaat er een enquête door het dorp, een initiatief van de Dorpsraad Rouveen. Wil de Rouvener zijn kruidenier terug en waar moet deze komen? Er zijn nu twee locaties in beeld. De Prunuslaan, in het hart van het dorp of de locatie Bisschop/Crediet, schuin aan de andere kant. Die laatste plek is de beste, vindt de dorpsraad en dat blijkt ook uit de enquête.

Sietze Koetsier (54), eigenaar van de Coop in het Drentse Ruinerwold, ziet kansen in Rouveen en wel op de plek Bisschop/Crediet. Hij gaat er niet zelf een kruidenier runnen, dat doet zijn zoon Henk-Rik (30). Een andere zoon van Koetsier runt een Coop in Oldemarkt. De kruideniersfamilie heeft zin in Rouveen. “Het dorp groeit, er is genoeg potentie.

We hopen op meerdere kleinere winkels eromheen, maar er is wel genoeg parkeerruimte nodig”, zegt Sietze Koetsier. “Wij gaan dit avontuur aan. Alles staat of valt natuurlijk wel met de omzet. Er moeten genoeg Rouveners zijn die bij ons hun boodschappen doen. Dat is cruciaal. Gezien de grootte van het dorp en de uitbreidingen, denken we dat het kan.”

Vorig jaar april sloot de Spar zijn deuren. Veel dorpelingen lieten de winkel links liggen en gingen naar het winkelhart van Staphorst, met vier supermarkten. Nu hij weg is, wordt de winkel gemist. De dorpsraad Rouveen hoorde de klachten, net als de gemeente Staphorst. Die vroeg aan de dorpsraad te onderzoeken of er een oplossing was.

Iedereen moet die vragenlijst invullen én als de supermarkt er staat, moeten mensen er hun boodschappen doen. Niet ja zeggen en nee doen.” Vorige week deed de raad 1398 enquêtes de deur uit. Willen Rouveners hun kruidenier terug? Gaan ze er ook kopen? Waar moet die komen?

De uiterste inleverdatum voor de enquête is 8 september. Het enquêteformulier is ook te downloaden.

Lees ook:

Reacties

article
24070
Rouveen maakt kans op supermarkt
De enige supermarkt in Rouveen sloot begin vorig jaar de deuren. Te weinig omzet. De
https://staphorst.nieuws.nl/economie/24070/kruidenierloos-rouveen-maakt-kans-op-supermarkt/
2017-08-30T20:12:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/08/30200741/EKsupermarktrouveen.jpg
dorpsraadrouveen, rouveen
Economie