Sjon van Haaren helpt zelf laatste klant Spar Rouveen

Foto: Streeknieuws

De vlaggen gingen van de gevel. Sjon en Vera van Haaren van de Spar in Rouveen sloten zaterdagmiddag om 16.00 uur de deuren van hun winkel. Voor altijd. 

Dat deden ze niet, voordat ze de allerlaatste klant hadden geholpen. Wilfred Wassenaar en zijn 3-jarige dochter Djeliene uit Rouveen waren de allerlaatsten. “Heel erg jammer dat de winkel verdwijnt”, aldus de Rouvener. “Het was lekker dichtbij. Nu moeten we naar Staphorst.”13447-homepage-Spar_Rouveen_Homepage_DSC7056

Een klein jaar nadat Sjon en Vera van Haaren de  Spart overnamen van Margje en Willem Ubak viel het doek. Ze probeerden een jaar om de zaak goed aan het draaien te krijgen. Dat lukte niet. Er kwamen simpelweg te weinig klanten. Rouveners gingen liever naar Staphorst.

Veel buurtbewoners kwamen afscheid nemen van de eigenaren en kochten nog wat producten, die met vijftig procent korting over de toonbank gingen. Door het sluiten van de Spar verliezen elf parttimers hun baan.

Op deze plek aan de Oude Rijksweg zat al tientallen jaren een winkel. Dat is nu voorbij. Rouveen is haar enige winkel kwijt. Sjon en Vera beginnen eind maart in een supermarkt in Noordscheschut.

Lees ook:

Dossier: