Supermarkt SPAR Ubak gaat verder als SPAR Rouveen

Foto: Google Streetview

De inwoners van Rouveen kunnen gerust zijn. Zij kunnen hun dagelijkse en dagverse boodschappen gewoon in hun eigen dorp blijven doen.

Het echtpaar Sjon en Vera van Haaren dat samen met hun 3 zonen in Nieuwleusen woont, gaat de SPAR runnen. Sjon heeft een jarenlange supermarkt ervaring terwijl Vera als thuiszorghulp in Staphorst ook gewend is aan te pakken en de handen uit de mouwen te steken. Het zelfstandig ondernemerschap is voor hen beiden nieuw, maar ze hebben er alle vertrouwen in dat hen dat – samen en met hulp van de inwoners van Rouveen – goed zal afgaan.

De versafdelingen met onder meer brood van een warme bakker, een compleet aanbod groenten en fruit en vlees van Nederlandse herkomst, zullen een belangrijke plaats innemen. Daarnaast is er een TNT-service punt en is de familie Van Haaren van plan nog meer services toe te voegen, zodat de SPAR in Rouveen echt dé winkel wordt voor dagelijks gemak.

Om aan de wensen van veel mensen tegemoet te komen, wordt de openingstijd verruimd. SPAR Rouveen zal voortaan tot 19.00 uur open zijn, zodat ook inwoners die van hun werk in andere plaatsen terugkeren, er na werktijd nog terecht kunnen. De SPAR winkel gaat op maandag 13 en dinsdag 14 april dicht. Op die dagen wordt de winkel schoongemaakt en heringericht, zodat er op woensdag 15 april een frisse start kan worden gemaakt.

De familie Van Haaren heeft vooralsnog een overeenkomst met de SPAR organisatie afgesloten voor anderhalf jaar. Lukt het hen in die anderhalf jaar er een succesvol bedrijf van te maken, dan wordt de winkel rigoureus gemoderniseerd en verbouwd. De inwoners van Rouveen hebben hierin een groot aandeel, want als zij er hun boodschappen doen dan blijven zij ook in de toekomst verzekerd van een winkel in de buurt, aldus Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van SPAR Holding in Waalwijk.

Lees ook: Sjon van Haaren helpt zelf laatste klant Spar Rouveen

Dossier: