Eerst Rouveense gaten opvullen voor nieuwe woonwijk

Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

De driehoek tussen Oude Rijksweg, Stadsweg en Korte Kerkweg is gepland voor de toekomstige uitbreiding van Rouveen. Van de provincie Overijssel moet de gemeente echter eerst kijken naar inbreidingslocaties, zoals de locatie van de voormalige Levensboomschool en naar herontwikkeling van bedrijfslocaties of de oude bibliotheek.

Annetje Dunnink staat te kijken naar een grasveld aan de Esdoornlaan in Rouveen, waar tot een jaar of vier geleden nog de gereformeerde basisschool De Levensboom stond. “Ik hoop dat er snel wat mee gebeurt”, zegt ze. Het perceel is van de gemeente. Concrete plannen zijn er nog niet.

Op het perceel in het hart van het dorp is plek voor tien woningen, zo leert de structuurvisie van de gemeente. “Ik hoop op een mix van betaalbare huurwoningen en koophuizen”, zegt mevrouw Dunnink. Ze kijkt uit op het grasveld waar voorheen de school stond. “Van mij mag er ook weer een supermarkt komen, want die missen we in Rouveen.” De spar sloot vorig jaar voorgoed de deuren.

De kavels in uitbreidingsplan Rouveen West IV zijn deze maand verkocht. In totaal verkocht de gemeente Staphorst 97 kavels. Hierop zijn inmiddels, voor een groot deel, 34 rijwoningen, 42 twee-onder-een kappers en 21 vrijstaande huizen gebouwd. De eerste woning op Rouveen West IV werd in december 2012 notarieel overgedragen.

Het gebied is nu vol. Rouveen groeit echter nog steeds. Grote vraag is nu, waar breidt Rouveen in de toekomst uit? De gemeente weet dat al een paar jaar. Het gebied ten zuiden van de kern van Rouveen, tussen de Korte Kerkweg, de Goudenregenstraat, de Oude Rijksweg en de Stadsweg is gepland voor pak ‘m beet 180 woningen. Sommige stukken grond zijn al eigendom van de gemeente.

Van de provincie moet Staphorst echter eerst kijken naar andere locaties, zoals bijvoorbeeld het perceel waar voorheen De Levensboom stond aan de Esdoornlaan. Volgens de structuurvisie van de gemeente Staphorst die loopt tot 2030 kunnen er veertig woningen komen op inbreidingslocaties aan De Streek. Op saneringsplekken, waar voorheen of nu nog bedrijven staan, kunnen ook dertig huizen komen. Splitsingen in het buitengebied kunnen ook veertig huizen opleveren.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen