Rouveen maakt zich op voor 20e editie paardenspektakel

Foto: Handelskeuring Rouveen

Op dinsdagavond 27 juni vormt het Kerkplein opnieuw het decor voor een keuring van rij- en tuigpaarden van Stichting Handelskeuring Rouveen. De diverse rubrieken worden afgewisseld met ludieke shows.

Vorig jaar het Kampioenschap Koe`n Verbreng`n. Boeren uit alle windstreken van Rouveen gingen de strijd aan om hun koeien zo snel mogelijk van A naar B te brengen, een knipoog naar de discussies over weidegang in de melkveehouderij. Het leverde hilarische en spraakmakende taferelen op.

Vanaf deze week is de inschrijving voor de verschillende rubrieken geopend. Zowel voor rij- en tuigpaarden is er een rubriek voor veulens, jongere en oudere paarden. Onder het oog van leken, liefhebbers en kenners zullen de paarden worden gekeurd door een vakkundige jury.

Deelnemers kunnen hun paarden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 14 juni 2017 opgeven. Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie de deelnemers aan om hun paarden tijdig op te geven. De organisatie hanteert bij de opgave een toelatingsreglement. Voor de rijpaarden is Arie Huisman contactpersoon (tel. 06-27470984, [email protected] ), voor de tuigpaarden Teun Lassche (tel. 06-15883342 [email protected]). De toegang is gratis. Voor meer info kan men terecht op www.handelskeuring.nl.

De Handelskeuring Rouveen beleeft dit jaar een jubilieumedite, de paardenkeuring wordt dit jaar alweer voor de twintigste maal georganiseerd. Sinds 2005 vindt dit paardenspektakel plaats midden op “de diek” in Rouveen. Een locatie waar dit evenement historisch gezien thuishoort. De Handelskeuring komt namelijk voort uit een lokaal gebruik. In de tijd dat het paard nog dienst deed op het agrarische bedrijf werden er “paardenmonsteringen” op de Gemeenteweg en Oude Rijksweg gehouden waarbij de plaatselijke eigenaren hun paarden toonden aan voorbijtrekkende handelaren.

Lees ook: