Demonstraties Bike Trial en Schapendrijven tijdens Handelskeuring Rouveen

Foto: Twitter Handelskeuring

Traditiegetrouw wordt het vaste programma van de Handelskeuring, waarin een veertigtal paarden worden gekeurd, afgewisseld met spraakmakende shows en demonstraties. Op de komende editie zal er een demonstratie schapendrijven plaatsvinden en een zeer spectaculaire Bike Trial show door Nederlands Kampioen Rick Koekoek.

Adembenemende stunts en boeiende samenspel tussen herder, hond en schapen

De Handelskeuring vindt plaats op dinsdagavond 30 juni op het Kerkplein in Rouveen. De toegang is gratis. Hieronder vindt u het programma:

Tijdschema[1]

Bike Trial
Als klein kind vloog Rick Koekoek al meters door de lucht met een driewieler. Hij kopieerde daarmee zijn vader, die stunts uitvoerde met zijn motor. Ook al heeft Rick meer dan 300 prijzen gewonnen, probeert hij zichzelf nog elke dag tot het maximale uit te dagen. Hij is niet alleen Nederlands Kampioen, ook staat hij op dit moment op de 2de plaatst in de UCI World Ranking! Tevens heeft hij op dit moment 2 records in het World Guinness Book of Records op zijn naam staan. Tijdens de Handelskeuring Rouveen zal Rick Koekoek een spectaculaire show Bike Trial geven.

Foto-Trial-1-deze-gebruiken-denk-ik[2]

Sterk staaltje teamwork tussen schaapherder en hond
Nog steeds worden ze volop ingezet bij het hoeden van schaapskuddes, Border Collies. Zoals een dirigent met zijn stok een heel orkest dirigeert weet de schaapherder met zijn stok, fluit en hond een hele schaapskudde te sturen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe communiceert de schaapherder met de hond en hoe wordt een hond opgeleid? Roy Terpstra en Caroline Visser beheren een schaapskudde in het Drentse Bovensmilde en zijn bovendien respectievelijk Nederlands Kampioen Schapendrijven in 2014 en 2013.  Tijdens de Handelskeuring Rouveen worden de geheimen van het schapendrijven openbaar gemaakt in een zeer boeiende demonstratie.

Lees ook:

Dossier: