Deze week gaat de 25e editie van de Munnikenweek van start

Burgemeester J.D. Alssema opent Munnikenweek
Burgemeester J.D. Alssema opent Munnikenweek
Foto: Hennie Luten

Deze week gaat de 25e editie van de Munnikenweek van start. Een week lang zullen in en rondom de feesttent aan de Korte Kerkweg in Rouveen diverse activiteiten georganiseerd worden.

De week begon zondag, 28 juni om 19.00 uur, met de 10e editie van een interkerkelijke zangsamenkomst. Dinsdagochtend, 30 juni vanaf 09.30 uur, is er een bijeenkomst van Dorcas Hulp en Ontwikkeling, zij vertellen u iets over het reilen en zeilen achter de schermen van deze organisatie.

De officiële opening van de Munnikenweek is dinsdagavond 30 juni op het Kerkplein, burgemeester Alssema is hierbij aanwezig en geeft tevens het startsein voor het oplaten van de ballonnen. Aansluitend vindt op het Kerkplein traditiegetrouw de Handelskeuring plaats, er komen mooie rij- en showpaarden voorbij die worden gekeurd door een vakkundige jury.

Woensdag, 1 juli, is er van 14.00-19.30 uur een braderie en een kleedjesmarkt. Aan de Korte Kerkweg/Esdoornlaan staan tientallen plaatselijke ondernemers en marktkooplui. Tussen 14.00-16.00 uur is er in de feesttent een kindervoorstelling. Piraat Billy Bones vertelt hier spannende verhalen en avonturen. Van 13.00-17.00 uur is er in het naastliggende park een kunstmarkt.

’s Avonds staan plaatselijke toneelspelers voor u klaar met het toneelstuk ‘Wat’n Smiesterd!’. Kaarten zijn die avond verkrijgbaar in de feesttent. Tent open vanaf 19.30, start toneelstuk 20.00 uur. Op woensdag 8 juli een herhaling in ‘de Vijverhoeve’, kaarten alleen in de voorverkoop bij Spar Rouveen of Tankstation Krale Rouveen.

Donderdag, 2 juli om 18.00uur, is er een uniek evenement nabij het Kerkplein in Rouveen. Munnikenslag, WTC Staphorst-Rouveen, WV Noord-Westhoek en CMV Prinses Margriet gaan u vermaken op muzikaal én sportief gebied. ‘s Avonds wordt er in de feesttent teruggekeken op 25 jaar Munnikenweek met muziek van DJ Denniz en Klaas Prins. Aanvang: 20.30uur, entree €5,-.

Vrijdagavond om 18.00 uur kunnen autoliefhebbers hun hart ophalen, deze avond worden klassieke voertuigen op het Kerkplein tentoongesteld. Een uur later start de rondrit. In de feesttent, vanaf 21.00uur, het ‘Faute Feest’, kom verkleed naar de feesttent. DJ Roy zorgt deze avond voor de meeste foute hits. Entree €5,- tot 22.00 uur, daarna €7,50.

Zaterdagmiddag is er een Munnik’n Zeskamp, deze middag staat in het teken van snelheid, behendigheid en samenwerking. De middag start om 13.30uur. Na de zeskamp wordt de feestweek afgesloten met een spectaculair optreden van de bekende showband ‘Beethoven’. Entree €5,- tot 22.00 uur, daarna €7,50.

agenda-munnikenweek-2015

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen