Toegankelijke organisten spelen in Bovenkerk Kampen

Slotavond op zaterdag 29 augustus 2020 met Harm Hoeve, Johan Bredewout & Arjan en Edith Post
Foto: Orgelserie Kampen

In de maand augustus worden elke woendag- en zaterdagavond concerten gegeven in de Bovenkerk van Kampen. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. De entreeprijzen bedragen voor beide series 12,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM.

Woensdagavondserie

Op woensdag 5 augustus zal YouTube-organist Gert van Hoef een concert verzorgen. Hij is zowel in het binnen- en buitenland bekend. Op woensdag 12 augustus speelt Leo Ravensbergen in de Bovenkerk. Hij is een oud-leerling van John Propitius en zal veel werk van zijn leermeester spelen. Op woensdag 19 augustus zal de bekende organist Pieter Heykoop een orgelconcert verzorgen. Hij viert dit jaar zijn 45-jarig jubileum en zal zijn mooiste orgelimprovisaties spelen. De woensdagavondserie wordt traditioneel afgesloten door Marco den Toom op woensdag 26 augustus 2020.

Zaterdagavondserie

Dit jaar is er voor eerst op de zaterdagavond ook een serie: ‘muzikale ontmoetingen op de zaterdagavond’. Op deze avonden is er niet alleen orgelmuziek, maar ook piano, hobo, trompet en panfluit. Op zaterdag 15 augustus met Evert van de Veen en Aniek van Oosterom (panfluit). Op zaterdag 22 augustus de Kamper organist Gerwin van de Plaats en Evelyn Heuvelmans (hobo). De serie wordt op zaterdag 29 augustus 2020 afgesloten met een feestelijk programma dat wordt verzorgd door Harm Hoeve, Johan Bredewout (piano) en Arjan & Edith Post (trompet).

Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond. Op de woensdagavond kan men genieten van romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het Hinsz-orgel in al z’n facetten laten klinken.

Lees ook: Jubilerende en buitenlandse organisten in de Bovenkerk